Anasayfa Haber Corsair Yeni DDR4 Belleğini Tanıttı

Corsair Yeni DDR4 Belleğini Tanıttı

Corsair tarafından tanıtılan Dominator Platinum RGB, yüksek hızıyla dikkat çekiyor.

Corsair, RGB aydınlatmalı yeni belleklerinin tanıtımını yaptı. Bellekte yüksek performans arayan kullanıcıları hedefleyen Corsair Dominator Platinum RGB, 4.800 MHz hızında çalıştırılabiliyor.

10 katmanlı PCB üzerine yerleştirilen bu bellekte, yongaların birbirine yakın yerleştirilerek daha hızlı tepki vermesi sağlanmış. Daha sıkışık bir şekilde yerleştirilen yongalar da Corsair’in patentli Dual-Path DHX soğutma teknolojisiyle soğutuluyor.

Dual-Path DHX soğutma sisteminde, doğrudan PCB içine de bakır plakalar yerleştiriliyor. Bu da soğutulan alanın daha da genişlemesini ve soğutmanın daha etkili olmasını sağlıyor.

Belleklerin üst kısmında Capellix RGB LED’ler bulunuyor. Normal LED’lerden daha uzun ömürlü olan bu LED’ler, aynı zamanda daha parlak ışık saçıyor ve daha verimli. Corsair iCUE yazılımı üzerinden RGB LED’lerin ne şekilde yanacağı özelleştirilebiliyor.

Corsair Platinum RGB, 8 ve 16 GB kapasiteli olmak üzere 2, 4 ve 8’li setler halinde satılıyor. Belleklerin hızları, 3.000 MHz ile 4.800 MHz arasında değişebiliyor. Satışa sunulan belleklerin ülkemize ne zaman geleceği henüz bilinmiyor.