Anasayfa Haber Google, Oyun Akış Servisi İçin Donanım Geliştiriyor

Google, Oyun Akış Servisi İçin Donanım Geliştiriyor

Google’ın Project Stream için özel donanım üzerine çalıştığı iddia ediliyor.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde yaygınlaşması beklenen oyun akış hizmetlerine, Google da dahil olmak üzere çok sayıda şirket yatırım yapıyor. Düşük donanımlı bilgisayarlarda bile maksimum ayarlarda oyun oynamaya imkan sağlayacak olan bu hizmetin, zaman içinde konsolların yerini alabileceği düşünülüyor.

Google’ın geçtiğimiz yıl duyurduğu ve test ettiği Yeti/Project Stream projesi de bulut tabanlı oyun akışı sağlıyor. Google’ın gelecek ay yapılacak olan Game Developers Conference etkinliğine katılacağı, sızdırılan bir görüntü sayesinde ortaya çıktı. Görüntüde 19 Mart tarihine işaret ediliyor. Bunun dışında da pek bir şey anlaşılmıyor.

Bir iddiaya göre Google, bu tarihte Project Stream’in resmi duyurusuyla birlikte bir de donanım tanıtımı yapacak. Donanımın, bulut sunucularından görüntü akışını sağlayacak cihazdan ve kontrolcülerden oluşacağı söyleniyor. Yani Steam Link benzeri bir cihazla karşılaşmamız olası. Tabii Steam Link aynı mekandaki bir bilgisayarı “bulut sunucusu” olarak kullanırken, Google’ın yeni sistemi gerçek bulut sunuculara bağlanarak oyun akışı gerçekleştirecek.

Projenin yapılan testlerinde, oyuncular Chrome tarayıcı üzerinden AAA oyunları oynayabilmişti. Video akışı oynatabilecek kadar güçlü bir donanım yeterli olurken, minimum 25 mbit internet hızına ihtiyaç duyulmuştu. Google, bu testlerin sonuçlarının bir hayli olumlu olduğunu belirtmişti.

Aynı konferansta Microsoft da xCloud servisi hakkında daha fazla bilgi paylaşacak. Bu da Microsoft tarafından, benzer amaçlarla geliştirilen bir başka akış servisi.