Anasayfa Haber 1 TB Kapasiteli MicroSD Kartlar Geliyor

1 TB Kapasiteli MicroSD Kartlar Geliyor

Micron ve Western Digital, 1 terabayt kapasiteli microSD kartlarını aynı gün tanıttı.

Hem Micron, hem de Western Digital, 1 terabayt (TB) kapasiteli ilk microSD kartlarını aynı gün içinde duyurdular. Micron kendi kartını “dünyanın ilk 1 TB’lik microSD kartı” olarak tanıtırken, hemen ardından Western Digital’den “dünyanın en hızlı 1 TB microSD kartı” duyurusu geldi.

Her ikisi de UHS-I sınıfında olan kartlardan, Western Digital’in modeli SanDisk markasını taşıyor. Tam adı SanDisk Extreme UHS-I microSDXC olan kartın okuma hızı saniyede 160 MB, Micron’unki ise 100 MB.

Bununla birlikte Micron’un c200 adlı kartında, şirketin kendi geliştirdiği 96 katmanlı 3D dört hücreli QLC NAND teknolojisi kullanılıyor. Bu sayede yazma hızı rakibinden biraz daha yüksek. Micron saniyede 95 MB yazabilirken, WD’nin kartı 90 MB’de kalıyor.

Bu yeni teknoloji her zaman ki gibi ilk etapta kullanıcılara pahalıya mal olacak. 1 TB kapasiteli SanDisk Extreme UHS-I microSD kartı Nisan’da piyasaya çıkacak ve fiyatı 450 dolar olacak.

Micron ise yeni kartının 2019’un ikinci çeyreğinde çıkacağını açıkladı ama fiyatıyla ilgili bilgi vermedi. Ancak bunun fiyatının da rakibinden daha aşağıda olmasını beklemiyoruz.