Anasayfa Haber WarCraft 3, Yeniden World Cyber Games Kapsamına Alındı

WarCraft 3, Yeniden World Cyber Games Kapsamına Alındı

WarCraft 3, yeniden espor dünyasında yükselmeye başladı.

2002’de piyasaya çıkan WarCraft 3, döneminin en başarılı espor oyunlarından biri olmayı başarmıştı. World Cyber Games de (WCG) WarCraft 3’ün en önemli turnuvalarından biri olarak görüyordu. WCG organizatörleri, WarCraft 3’ü 2013 yılına kadar turnuvalarına dahil ettiler. Sonrasında ise oyun listesinden çıkardılar.

Blizzard’ın WarCraft 3’e güncellemeler yayınlamaya başlaması ve Reforged sürümünü geliştirmesi, elbette ki oyunun popülerliğinin yeniden artmaya başlamasına sebep oldu. Günümüzde özellikle Asya ülkelerinde küçük ve orta çaplı WarCraft 3 turnuvaları yapılıyor. Bu turnuvaların büyük ilgi çektiğini fark eden WCG, WarCraft 3’ü yeniden oyun listesine aldıklarını açıkladı.

WCG 2019’da WarCraft 3’ün de oynanacağı kesinleşti. Online bölgesel elemelerin ardından turnuvanın finali 18 – 21 Temmuz tarihlerinde, Çin’in Xi’an kentinde yapılacak. Finallere hangi isimlerin kalacağı ise merak konusu.

Son dönemin başarılı oyuncuları TH000 ve Moon’un finallere kalmalarına garanti gözüyle bakılıyor. Grubby’nin turnuvaya oyuncu olarak katılıp katılmayacağı ise bilinmiyor. Grubby’nin etkinliğe sunucu olarak katılma ihtimali de bulunuyor.