Anasayfa Haber Fuell Elektrikli Motosikletler Yakında Üretime Girecek

Fuell Elektrikli Motosikletler Yakında Üretime Girecek

Motosiklet dünyası da elektrikli araçlar devriminden payına düşeni almaya devam ediyor.

Eric Buell, motosikletlerle ilgilenenlerin yabancı olmadığı bir isimdir. Kendi adını verdiği Buell Racing şirketiyle uzun süre motosiklet pazarında varolan Eric Buell, Harley Davidson motoru kullanan spor motosikletler üretiyordu.

Bir dönem Harley Davidson ile anlaşan ve şirketin spor motosiklet üreten alt markası haline gelen Buell, çeşitli sebeplerden dolayı piyasadan istediği payı alamamış ve 2015 yılında iflas etmişti. Buell Racing marka haklarını satan ve bir süre için sektörden kaybolan Eric Buell, şimdi yeni bir markayla otomotiv sektörüne geri dönüyor.

Fuell adı verilen yeni marka, Eric Buell ile Sauber Motorsport CEO’su Frédéric Vasseur ve yatırımcı Francois-Xavier Terny işbirliğiyle kurulmuş. Fuell markasını diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise nispeten hesaplı elektrikli araçlar üretmeye odaklı olması.

Bu bağlamda iki yeni elektrikli motosikleti resmen duyuran Fuell, bunlardan ilki olan Fluid-1 adlı elektrikli bisikleti, 3.000 dolar civarında fiyatla yakında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Daha güçlü ve klasik motosiklet hatlarında olan Flow-1 ise 2021 yılında, tahminen 11.000 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya çıkacak.

Harley Davidson başta olmak üzere pek çok markanın elektrikli motosiklet modellerini piyasaya sürmeye hazırlandığı önümüzdeki dönem, motosiklet pazarında ciddi bir değişime sahne olabilir. Her ne kadar tüketiciler bu yeni gelişmeye direnseler de, elektrikli araç devriminin er ya da geç motosikletlere de yansıması kaçınılmaz görünüyor.