Anasayfa Haber Xbox Maverick Yakında Piyasaya Çıkabilir

Xbox Maverick Yakında Piyasaya Çıkabilir

Microsoft’un DVD sürücüsü olmayan Xbox sürümünü yakında resmen piyasaya sürebileceği iddia ediliyor.

İlk kez geçtiğimiz yılın sonlarına doğru varlığı ortaya çıkan ve Maverick kod adıyla anılan yeni Xbox oyun konsolunun, önümüzdeki aylarda piyasaya resmen çıkabileceği iddia ediliyor. Microsoft tarafından bir süredir geliştirilen bu konsolun, Xbox One S All-Digital Edition adıyla satışa çıkacağı da iddiaların bir parçası.

Bu konsolu halen satışta olan Xbox One S modelinden ayıran en önemli özellik ise, herhangi bir optik sürücüye sahip olmaması. DVD ya da Blu-ray türünden hiç bir optik sürücüsü bulunmayan All-Digital Edition, oyunları internet üzerinden indirip, sabit disk üzerine kurarak oynamanıza imkan tanıyacak.

Microsoft bu sayede tüketiciyi tamamen online servisine yönlendirmeyi ve optik medya üretim masrafından kurtulmayı hedefliyor. Tabii yeni konsolun üretim maliyeti de daha düşük olacaktır. Microsoft’un bu Xbox sürümünü diğerinden 100 dolar daha ucuza satabileceği tahmin ediliyor.

Microsoft’un bu yeni konsolu Nisan ortası ya da Mayıs başı gibi piyasaya süreceği konuşuluyor. All-Digital Edition büyük ihtimalle Microsoft’un Xbox One ailesinden çıkaracağı son model olacaktır. Sonraki nesil Xbox konsolunun 2020 yılında satışa çıkacağı tahmin ediliyor.