Anasayfa Haber Samsung Katlanabilir Telefon Sayısını Artıracak

Samsung Katlanabilir Telefon Sayısını Artıracak

Samsung’un Galaxy Fold haricinde iki yeni katlanabilir telefon daha çıkaracağı fısıldanıyor.

Samsung tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtılan Galaxy Fold, teknik tasarımının yanı sıra 1980 dolarlık fiyatıyla da gündeme oturmuştu. Samsung da bu fiyatın hayli yüksek olduğunun farkında ve bu yüzden Galaxy Fold hayli kısıtlı sayıda piyasaya sürülecek.

Ne var ki 26 Nisan tarihinde kısıtlı sayıda ve ülkede satışa çıkacak olan Galaxy Fold, şirketin envanterindeki tek katlanabilir cihaz olmayacak gibi görünüyor. Samsung’un iki yeni katlanabilir cihaz daha tasarladığı tahmin ediliyor.

Bloomberg kaynaklı bir habere göre, şirketin çıkaracağı iki cihazdan bir tanesi, tıpkı söylentisi dolaşan yani Motorola Razr gibi istiridye kabuğu yapısında olacak. Katlandığında ekranı iç tarafında korumaya alacak olan bu modelin, daha uygun fiyatlı olacağı tahmin ediliyor.

Samsung’un üzerinde çalıştığı diğer modelin ise, Huawei tarafından tanıtılan Mate X gibi dışa doğru katlanacağı iddia ediliyor. Samsung’un bu modelde kullanacağı ekran tipini henüz istediği kadar rafine edemediği ve 10,000 katlama sonrası ekran panelinde sorun oluşabildiği söyleniyor.