Anasayfa Haber Google, Yeni Oyun Konsolu Duyurabilir

Google, Yeni Oyun Konsolu Duyurabilir

Yeni sızdırılan bir görselin, Google tarafından geliştirilen oyun konsolunun kontrolcüsüne ait olduğu iddia ediliyor.

Google bir süredir Project Stream üzerinde çalışıyor. İnternet üzerinden streaming teknolojisiyle oyun oynanmasına imkan tanıyacak olan bu projenin, GDC 2019 etkinliğinde de resmen duyurulması bekleniyor. Ancak tahminler Google’ın başka şeyler de duyurabileceği yönünde güçleniyor.

Söylentilere göre Google yeni oyun platformunu donanımsal olarak da desteklemeye niyetleniyor. Project Stream servisiyle birlikte kullanılabilecek bir oyun konsolu ve kontrolcüsünün de şirket tarafından geliştirildiği iddia ediliyor. Kısa süre önce sızdırılan bir görsel de buna kanıt olarak gösteriliyor.

Sızdırılan görselde Google tarafından Project Stream için tasarlandığı iddia edilen bir oyun kontrolcüsü görülüyor. Bu kontrolcünün oyun akış hizmeti için tasarlanan özel bir konsol ile birlikte satışa çıkacağı iddia ediliyor. Bu kontrolcünün ayrıca kendi başına da televizyonlar ve bilgisayarlarla bağlanarak kullanılabileceği iddia ediliyor.

Tabii bu iddiaların ne kadar gerçek olduğunu ancak GDC 2019 etkinliğinde kesin olarak anlayabileceğiz. Ancak sızan görsellerden kesin olarak tahmin edebildiğimiz yegane şey, tasarımın hiç ergonomik görünmediği. Bu resimlerdeki kontrolcünün keskin hatları ve düğme konumlandırması, insan eline pek de uygun görünmüyor.