Anasayfa Haber NVIDIA, Kepler Grafik İşlemcilere Desteği Bitiriyor

NVIDIA, Kepler Grafik İşlemcilere Desteği Bitiriyor

NVIDIA, 2019 sonu itibariyle Kepler ailesinin mobil sürümlerine sürücü desteğini bitirecek.

Nvidia’nın Kepler ailesi grafik işlemcileri ilk kez 2012 yılında piyasaya sürülmüştü. Kepler ailesi grafik işlemciler masaüstü sistemlerde GTX 600 serisi ekran kartlarıyla karşımıza çıkmıştı. Dizüstü sistemlerde ise 600M’den 900M modellerine kadar geniş bir yelpazede kullanılmışlardı.

Şirket kısa süre önce yayınladığı bir duyuruyla, yakında sürücü desteğini sadece Maxwell, Pascal ve Turing serisi grafik işlemcilerle sınırlandıracağını bildirmişti. Bu uygulama özellikle dizüstülerde kullanılan mobil sürümler için geçerli olacak.

Nvidia önümüzdeki Nisan ayından itibaren yayınlayacağı sürücü güncellemelerinde, Kepler ailesi grafik işlemciler için sadece kritik güvenlik açıklarını yamamakla yetinecek. 2020 itibariyle bu güvenlik yamalarına da son verilecek ve Kepler ailesi tamamen “legacy” statüsüne indirilecek, yani rafa kaldırılacak.

Masaüstü PC sistemlerindeki Kepler işlemcili ekran kartları ise şimdilik sürücü güncellemelerinde yer almaya devam edecekler. Ancak Nvidia bu desteğin ne kadar devam edeceğini açıklamadı. Fakat bunun da çok uzun sürmeyeceği, 2020 yılı içinde masaüstü Kepler GPU desteğine de kademeleri olarak son verileceği tahmin ediliyor.