Anasayfa Haber Anthem Oyuncularından Küresel Boykot Çağrısı!

Anthem Oyuncularından Küresel Boykot Çağrısı!

Anthem oyuncuları Electronic Arts’ın dikkatini çekmek için oyunu boykot etmeye hazırlanıyor.

BioWare tarafından çok uzun bir sürede geliştirilen Anthem, Electronic Arts tarafından piyasaya sürüldüğünde büyük hayalkırıklığı yarattı denebilir. Çok uzun bir geliştirme sürecine rağmen oyunun çok sorunlu ve zayıf olduğu görüldü.

Bunların üstüne bir de Electronic Arts tarafından yapılan pazarlama ve sunum hataları da piyasada oyuna karşı duyulan antipatiyi artırmaktan başka işe yaramadı. Ancak herşeye rağmen uzun zamandır oyunu bekleyen ciddi bir kitle, Anthem’i satın aldı ve oynamaya başladı.

Ne var ki aradan geçen zamanda oyun için yayınlanan güncellemeler sorunları gidermediği gibi, oyuncuları daha da kızdırdı. Electronic Arts’ın bir türlü tüketiciye kulak vermemesinden bıkan oyuncular, şirketin dikkatini çekmek için küresel çapta bir boykot düzenlemeye giriştiler.

Anthem gibi online oyunların hayatta kalması için en kritik verilerden biri, oyunun devamlı kaç kişi tarafından oynandığıdır. Pazarlamada “engagement” olarak adlandırılan bu rakam, belirli bir sürede çok düşerse, şirket oyunun fişini çekmek zorunda kalabilir.

İşte Anthem oyuncularının da hedeflediği bunu yapmak. Küresel çapta olması için uğraşılan boykotla, anlık Anthem oyuncu sayısının bir haftaya varan bir süre boyunca kritik sayılan seviyenin altına düşürülmesi hedefleniyor. Bakalım oyuncular bunu başarabilecek mi, EA nasıl tepki verecek?