Anasayfa Haber Intel, Sunucular İçin Yeni Kaynak Paylaşımı Teknolojisi Geliştiriyor

Intel, Sunucular İçin Yeni Kaynak Paylaşımı Teknolojisi Geliştiriyor

Compute Express Link için pek çok teknoloji devi Intel’in çalışmasına dahil oldu.

Intel, sunuculardaki verimliliği artırmak için çok sayıda teknoloji şirketiyle bir araya gelerek, Compute Express Link isimli bir arabirim geliştirmeye başladı. Intel’e bu konuda destek olan şirketler arasında Microsoft, Alibaba, Cisco, Dell EMC, Google, HP Enterprise ve Huawei bulunuyor. Bu şirketlere başkalarının da ekleneceği tahmin ediliyor.

Compute Express Link (CXL) teknolojisi, işlemci ile Workload Accelerator birimleri arasındaki bağlantıyı hızlandırıyor. Bu bağlantıdan faydalanabilmek için PCIe 5.0 arabiriminin kullanılması gerekiyor. Bu arabirim 128 GB/saniye veri transferine olanak sağlayacak.

Intel Data Center Group’un yöneticilerinden Nevin Shenoy, CXL’nin işlemci ile Workload Accelerator birimleri arasında düşük gecikme süresine sahip, yüksek hızlı bağlantıları mümkün hale getirdiğini söyledi. CXL’nin cihazlar arasında bellek tutarlılığını sağladığını ve kaynak paylaşımıyla daha fazla performans ve verim elde edildiğini dile getirdi. Ayrıca kullanılan yazılımların karmaşıklığını azalttığını, tüm bu sebepler sayesinde de maliyetleri düşürdüğünü ekledi.

Intel, ilk nesil CXL’nin bu yılın ilk yarısında hazır olacağını duyurdu. CXL destekli işlemcilerin, FPGA’lerin, GPU’ların ve diğer birimlerin ise 2021 yılında piyasaya çıkmaya başlayacağı bildirildi.