Anasayfa Haber NVIDIA, Mellanox Şirketini Satın Aldı

NVIDIA, Mellanox Şirketini Satın Aldı

NVIDIA’nın Mellanox için 6,9 milyar dolar ödediği tahmin ediliyor.

Bir süredir piyasada dolaşan söylentilerin gerçek olduğu ortaya çıktı. Nvidia, İsrail merkezli teknoloji firması Mellanox için 6,9 milyar dolar ödedi ve bu şirketi bünyesine kattı. Bu satın almanın hayli çetin bir pazarlık süreci sonrası gerçekleştiği tahmin ediliyor, çünkü Intel gibi başka dev isimlerin de Mellanox’u almak istedikleri biliniyordu.

Son tüketici pazarında adı pek de bilinmeyen Mellanox, aslında çok büyük ve önemli bir şirket. Mellanox tarafından üretilen işlemciler ve diğer donanımlar, dev veri merkezlerinin ayakta kalması için kritik öneme sahip ürünler. Şirketin özel tasarım işlemcileri, veri merkezlerinde kullanılan yüksek hızlı ethernet bağlantıları ve InfiniBand ağ şebekelerinin kalbini oluşturuyor.

Nvidia ise her ne kadar oyuncular arasında çok bilinen bir markaymış gibi görünse de, aslında gelirinin önemli bir kısmını veri merkezlerine özel GPU ürünlerinden kazanıyor. Şirketin gelirinin üçte birinden fazlasını bu tür kurumsal müşterilerden elde ettiği biliniyor.

Bu yüzden Nvidia’nın Mellanox’u bünyesine katması, geleceğe yönelik çok ciddi bir yatırım olarak görülüyor. Nvidia’nın yüksek kapasiteli işlem birimleri ve Mellanox’un ağ yongalarının birleşimi, özellikle yapay zeka ve makine öğrenmesi alanında şirkete çok ciddi bir avantaj sağlayacaktır. Yapay zekanın önümüzdeki on yılda herşeye hükmeder hale geleceğini düşünürsek, Nvidia’nın harcadığı paranın aslında çok da büyük olmadığı ortaya çıkıyor.