Anasayfa Haber Phoenix Point Sadece Epic Store Üzerinde Çıkacak

Phoenix Point Sadece Epic Store Üzerinde Çıkacak

X-COM’un orijinal yaratıcısı tarafından geliştirilen Phoenix Point, ilk sene sadece Epic Store üzerinden satılacak.

1990’larda orijinal X-COM serilerinin fikir babası olan Julian Gollop, bir süredir bu serinin manevi devamı sayılabilecek olan Phoenix Point üzerinde çalışıyordu. Orijinal X-COM serilerindeki grafikleri ve oyun tasarımını çağrıştıran yapısıyla da dikkat çeken Phoenix Point’in çıkış tarihi bir süre önce 6 ay kadar ertelenmişti.

Phoenix Point için KickStarter benzeri bir servis olan Fig üzerinden de fon toplayan Gollop, oyunun Steam ve GOG üzerinde çıkacağını duyurmuştu. Ancak Gollop’un oyun şirketi Snapshot Games tarafından yapılan bir açıklamayla oyunun ilk yıl sadece Epic Store üzerinde yayınlanacağı duyuruldu.

Snapshot Games açıklamasında bu kararın şirketin mali durumunu rahatlatmak için alındığı belirtiliyor. Oyun ilk seneden sonra yine Steam ve GOG üzerinde çıkacak, ancak ilk yıl sadece Epic Store’a özel olacak. Gollop bu karardan rahatsız olan ve desteğini çekmek isteyenlere de para iadesi yapılacağını söyledi.

Ancak oyundan desteğini çekmeyen ve önsiparişini iptal etmeyenler için de bir ödül olacağının altı çizildi. Oyun için ilk yıl içinde çıkarılması planlanan tüm paralı ek paketlerin, önsipariş verenlere ve Fig destekçilerine ücretsiz verileceği duyuruldu. Oyun için belirlenmiş kesin bir çıkış tarihi ise henüz açıklanmış değil.