Anasayfa Haber Samsung, 12GB LPDDR4X DRAM Üretimine Başladığını Duyurdu

Samsung, 12GB LPDDR4X DRAM Üretimine Başladığını Duyurdu

Samsung yeni nesil mobil cihazlarda kullanılacak DRAM modüllerinin seri üretimine başladığını açıkladı.

Samsung bir süre önce yeni nesil mobil cihazlarda kullanılacak eUFS hafıza modüllerinin üretimine başladığını duyurmuştu. Modern telefonların yüksek veri depolama ihtiyacını karşılayacak olan bu modüller öncekilerden çok daha hızlı çalışacaklar.

Ancak modern telefonlar hızlı veri depolamanın yanı sıra, yüksek miktarda RAM modülüne de ihtiyaç duymaya başladılar. Gelişmiş çoklu kamera sistemleri, yüksek çözünürlüklü ekranlar, çoklu uygulama çalıştırma derken, artık üst seviye telefonlarda 8 GB üzeri RAM kullanımı şaşırtıcı değil.

Samsung daha önce yeni nesil LPDDR5 bellek yongalarını geliştirdiğini de duyurmuştu. 10 nm ölçeğinde üretilmesi planlanan bu yeni nesil RAM modüllerinin üretimine henüz başlanmadı. Bu arada ikinci nesil LPDDR4X bellek yongalarının yine 10 nm ölçeğinde seri üretimine geçildiği geçtiğimiz yaz duyurulmuştu.

Samsung şimdi bu teknolojiyi 12 GB kapasiteli modüller şeklinde üretmeye başladığını açıkladı. Daha önce en çok 8 GB olarak üretilen LPDDR4X DRAM modülleri üst seviye telefonlarda kullanılmaya başlanmıştı. Ancak aradan geçen zamanda daha da artan RAM ihtiyacı, modül boyutlarının daha da büyütülmesini mecbur kılmış gibi görünüyor.

Şirketin bu yeni 12 GB kapasiteli LPDDR4X modülleri önümüzdeki dönemde üreteceği üst seviye telefonlarda kullanması bekleniyor. Samsung Galaxy Fold ve Galaxy Note 10 bu cihazlardan ikisi olacak gibi görünüyor. 12 GB kapasiteli modüller sadece 1.1 milimetre kalınlığa sahipler, bu yüzden de telefonlarda daha az yer kaplayacakları hesaplanıyor.