Anasayfa Haber Western Digital Yeni Blue SN500 Serisi SSD Sürücüleri Duyurdu

Western Digital Yeni Blue SN500 Serisi SSD Sürücüleri Duyurdu

Western Digital yeni duyurduğu Blue SN500 serisiyle, makul fiyatlı SSD arayanları hedefliyor.

SSD fiyatları geçen yıllar içinde nispeten makul seviyelere inmiş olsa da, klasik mekanik disk sürücülere yaklaşabilmiş değiller. Mekanik disk sürücüler hala düşük fiyata yüksek kapasite sunma konusunda SSD sürücülerden çok daha avantajlı bir konumdalar. Bu durum daha uzun süre de kolay kolay değişmeyecek gibi görünüyor.

Ancak tabii ki veri depolama çözümleri üreten şirketle bu konuda çalışmaya devam ediyorlar. Western Digital de bir süre önce SSD pazarına girmiş ve yeni ürünler geliştirmeye başlamıştı. Ancak şirketin duyurduğu modeller rakiplerinin aksine SATA değil, genellikle NVMe tabanlı oluyor. NVMe daha yeni ve SATA ile kıyaslandığında çok daha hızlı bir arabirim, yavaş da olsa yaygınlaşmaya devam ediyor.

Western Digital tarafından yeni duyurulan Blue SN500 SSD ailesi de NVMe platformu üzerine kurulmuş. Şirket şimdilik 250 GB ve 500 GB olarak iki modelin varlığını açıkladı. Bunların 55 ve 78 dolar fiyat etiketleriyle piyasaya çıkarılacağı açıklandı.

Blue SN500 serisi fiyat olarak Samsung’un benzer kapasitedeki SSD modellerinden çok farklı olmasa da, SATA yerine NVMe kullanılacak olması bu seriyi çok daha hızlı kılacaktır. Ancak Western Digital’in bu seriyi raflara çıkarmasına daha birkaç ay olduğu anlaşılıyor. Türkiye pazarına ne zaman ve hangi fiyatla girecekleri ise henüz belli değil.