Anasayfa Haber Yeni iPad Air Duyuruldu! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Yeni iPad Air Duyuruldu! İşte Fiyatı ve Özellikleri

yeni iPad Air

Öğlen saatlerinde Apple Store’un bakıma alınmasıyla indirimler ve yeni cihazlar için beklemeye geçilmişti. Apple sürpriz yaparak yeni iPad Air ve iPad Mini modellerini duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda yeni iPad Pro modelini kullanıcılarla buluşturan Apple, şimdi de kardeş modeller iPad Air ve iPad Mini modellerini Apple Store’a ekledi. 10.5 inçlik iPad Air yüksek donanım özelliklerini içinde barındırırken, 7.9 inç iPad Mini Apple Pencil desteği ile dikkat çekiyor.

Önceki modele göre yüzde 70 performans artışı vaat eden iPad Air, Apple Pencil ve klavye desteği ile iPad Pro’ya ciddi bir alternatif oluşturuyor. Cihazda aynı zamanda Neural Engine destekli Bionic A12 işlemci kullanılıyor.

iPad Mini ise Air’la aynı özelliklere sahip olmasına rağmen bu özellikleri 7.9 inçlik bir kasada topluyor. Mini’nin ekranı önceki modele göre yüzde 25 daha fazla parlaklık ayarı sunması ile dikkat çekiyor.

İki yeni modelde de Wi-Fi ve LTE seçimleri bulunuyor.

Altın, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleri sunan yeni iPad Air 3.499 TL fiyat etiketi (başlangıç fiyatı) ile satılıyor. iPad Mini aynı renk seçenekleri ve 2.799 TL fiyat etiketi ile satılıyor.

Yeni iPad Air 2019 özellikleri ve fiyatı

Apple’ın yeni nesil Air modelleri artık Pro’lara yakın özellikler sunmalarıyla dikkat çekiyor. Daha önceleri MacBook Air tarafında da benzer tasarım ve donanım anlayışını görmüştük.

True Tone desteğine sahip 10.5 inç retina ekrana sahip olan iPad Air, 264 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. 2224 x 1668 ekran çözünürlüğü de Air ailesi için önemli bir gelişme denilebilir.

Multi-Touch ve Apple Pencil desteği sunan ekran paneli, aynı zamanda 500 nit parlaklık değerine sahip.

64 bit mimarili A12 Bionic işlemcili yeni iPad Air, Neural Engine ve tümleşik T12 güvenlik çipi ile geliyor.

Cihazın arka bölümünde 8 Megapiksel çözünürlüğe sahip f/2.4 diyafram açıklığına sahip kamera kullanılmış. Bu kamera 1080p video kaydı sağlarken, OIS desteği sayesinde istenmeyen sarsılmaların da önüne geçiliyor.

Ön tarafta ise 7 Megapiksel çözünürlüğe sahip f/2.2 diyafram açıklığına sahip FaceTime HD kamera bizleri karşılıyor.

Eğer yeni iPad Air’ı satın almak isterseniz 64 GB ve 256 GB modeller arasında seçim yapabiliyorsunuz.

Yeni iPad Mini 2019 özellikleri ve fiyatı

iPad Mini, Air modeli ile benzer özelliklere sahip olmasına rağmen -doğal olarak- ekran tarafında ondan ayrılıyor. Bu kez bizleri 7.9 inçlik ekran karşılarken, çözünürlük de 2048 x 1536 değerine düşüyor. iPad Mini 326 ppi piksel yoğunluğu sunuyor.

300 gram ağırlığa sahip olan cihazın diğer özellikleri iPad Air 2019 ile aynı.