Anasayfa Haber Yeni Bulut Oyun Platformu Google Stadia Duyuruldu

Yeni Bulut Oyun Platformu Google Stadia Duyuruldu

Yeni Bulut Oyun Platformu Google Stadia

San Francisco’da düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı sırasında Google, yeni bulut oyun platformu Google Stadia’yı tanıttı

Google, bulut üzerinden oyun oynama devrimini hayata geçirmek adına bugün önemli bir hamleye imza attı.

Oyun Geliştiricileri Konferansı sırasında, bir süredir gündemde olan bulut oyun platformu Stadia’yı tanıtan Google, oyun dünyasında yeni bir devri başlatmayı hedefliyor.

Piyasada bulunan diğer bulut tabanlı oyun platformu servislerinden ziyade, Google’ın yeni servisi masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, TV’ler, akıllı telefonlar ve tabletler dahil olmak üzere birçok platform üzerinden rahatlıkla kullanılabiliyor.

Yeni bulut oyun platformu Google StadiaGDC 2019 etkinliğinde aktarılan bilgilere göre, Google Stadia şirketin düşük gecikmeli veri merkezlerine bağlı olarak çalışıyor.

İyi bir internet bağlantısı ile bu platform üzerinden oynayacağınız oyunlarda 60 FPS/1080p değerlerine rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca, 4K/60 FPS değerlerine ulaşabilen bu yayın platformunun ilerleyen zamanlarda 8K /120 FPS değerine ulaşabileceği de belirtiliyor.

Haberin başında da belirtiğimiz gibi, Google’ın yeni çevrimiçi oyun servisi ile beraber, oyuncular yüksek sistem gereksinimi gerektiren oyunları, bu platform üzerinden rahatlıkla oynatabilecekler.

Bu sistemin oldukça hızlı çalıştığını da vurgulayan Google yetkililerinin söylediklerine göre, oyuncular YouTube videosu izlerken karşılarına çıkan ”Şimdi Oyna” seçeneğine tıklayarak doğrudan oyuna da giriş yapabilecekler.

Yeni bulut oyun platformu Google StadiaGDC 2019‘da ayrıca Stadia için geliştirilmiş olan özel bir kontrolcü tanıtıldı. Bu kontrolcü sayesinde, oyun içi komutlara daha hızlı bir şekilde tepki verilmesini hedefleyen Google, kontrolcüde Google Asistan tuşuna da yer vermiş.

Heroes Of The Storm’da Önemli Değişiklikler Yapılıyor

Gelelim Google‘ın yeni oyun servisinin arkasında güce. Sunum esnasında, PS4 ve Xbox One X ile karşılaştırılan Google Stadia, AMD ile beraber geliştirilen bir GPU’ya ev sahipliği yapıyor.

10.7 tereflops gücünde olan GPU’ya, 2.7 GHz frekans hızında çalışan özel bir işlemci ve 16 GB RAM eşlik ediyor.

Şimdilik Google’ın söz konusu yeni bulut oyun platformunun ülkemizde kullanıma sunulup sunulmayacağı bilinmiyor.