Anasayfa Haber Akıllı Hoparlörler İçin Qualcomm QCS400 Çipset Serisi Duyuruldu

Akıllı Hoparlörler İçin Qualcomm QCS400 Çipset Serisi Duyuruldu

Qualcomm QCS400

Qualcomm QCS400 akıllı hoparlör gibi cihazlar için üstün ses deneyimi ve yapay zekayı bir araya getiriyor.

Qualcomm tarafından akıllı ses aygıtları odaklı yeni bir çipsetin duyurusu gerçekleştirildi. Qualcomm QCS400 çipset serisi evinizde gelişmiş ses deneyimi yaşamanızı sağlayacak bütünleşik yapay zekayı sizlere sunacak.

Qualcomm QCS400 özellikleri neler?

Qualcomm, QCS400 çipseti ile daha ile daha önceki teknolojilere kıyasla daha iyi ses kalitesi, ideal batarya ömrü ve yeni nesi sesli kontrol sağlandığının altını çiziyor. Yeni ses çipsetleri, sesli komutlar için daha hızlı tepki süreleri sunan gelişmiş ses kullanıcı arayüzü ile dikkat çekiyor.  Hem de bunun gürültülü ortamlarda bile gerçekleştirilebilmesi önemli bir artı sağlıyor.

Akıllı ve daha sürükleyici ses kalitesi Dolby Atmos ve DTS: X için sunduğu destek sayesinde sinema benzeri deneyim vadediyor. Çoklu kanal bağlantısı ise kullanıcıların birden fazla hoparlöre bağlanabilmesini ve çalma sırasında geniş kontrol elde etmesini mümkün kılıyor.

QCS400 serisi özel DSP sayesinde 32 kanala kadar ses işleme sunuyor. Birden fazla kelime tespiti ve yapay zeka desteği için tasarlanmış olan bu çipsetlere sahip cihazların uyanma kelimelerine daha iyi ve hızlı cevap verdiği vurgulanıyor.

Qualcomm QCS400 serisinden çıkan QCS403 ve QCS404 çipsetleri akıllı asistan ve akıllı hoparlörler için tasarlanmış durumda. Bunlardan ilki 2 çekirdek, diğeri ise 4 çekirdekle donatılmışken, saat hızları her ikisinin de 1.4 GHz. Ayrıca Bluetooth 5.1 ve Zigbee protokolü için destek de sağlanıyor.

Soundbar, ev sinema sistemleri ve akıllı hoparlörler için QCS405 ile birlikte ses/görüntü alıcıları için QCS407 de diğer çipsetlerden. 4 işlemci çekirdeği, 4 yapay zeka motoru motoru çekirdeği, Adreno 306 GPU, 2 adet Qualcomm Hexagon DSP her iki çipsette de bulunuyor. Tüm çipsetler en fazla 12 ses kanalına destek sunarken sadece QCS407 32 ses kanalına kadar sunduğu destekle öne çıkıyor.