Anasayfa Haber Bülten ASUS ROG Zephyrus S GX701 Türkiye’de Satışa Çıktı

ASUS ROG Zephyrus S GX701 Türkiye’de Satışa Çıktı

ASUS’un CES 2019’da tanıttığı yeni 17 inçlik oyuncu dizüstü bilgisayarı ROG Zephyrus S, Türkiye’de satışa çıktı.

ASUS, Los Angeles’ta düzenlenen tüketici elektroniği fuarı CES 2019’da son teknoloji yeni bilgisayar modellerini duyurmuştu. Oyunculara özel olarak geliştirilen ROG Serisi’nin yeni üyesi ROG Zephyrus S GX701, sıra dışı tasarımı ve son teknoloji donanım özellikleriyle satışa çıktı. İnce ekran çerçeveleri sayesinde beklenenden çok daha az yer kaplayan dizüstü bilgisayar, 17.3 inçlik büyük ekranıyla oyuncuların yeni yol arkadaşı olmayı amaçlıyor. Masaüstü bilgisayar performansına rakip olma iddiasıyla gelen S GX701, yeni nesil işlemcisi, ekran kartı ve özel soğutma sistemiyle bu beklentileri karşılayacak.

Standart bir dizüstü bilgisayardan çok daha farklı bir klavye konumlandırmasına sahip olan ROG Zephyrus S GX701 modelinde klavye bilgisayarın alt bölümünün tamamını kaplamak yerine ön tarafta bulunuyor. Arkada oluşan büyük boşluk ise özel olarak yukarı doğru kalkan klavye yapılandırması ile birlikte hava sirkülasyonunu maksimum seviyeye çıkararak bilgisayarın daha iyi soğutulmasını sağlıyor. Böylece oyunlar yüksek ayarlarda oynanırken ısınma sorunu minimuma iniyor.

Bilgisayar 8. Nesil Intel Core i7 işlemcisi ve NVIDIA GeForce 2080 ekran kartıyla donatılmış. Kullanıcının yaptığı seçimlerle güç tüketimine ince ayar çekebildiği Zephyrus S GX701, pil ömrü konusunda da iddialı. Geliştirilen Optimus teknolojisiyle bilgisayar oyun ve diğer profesyonel işlemler sırasında tam güçte, internette gezinme ve video izleme gibi basit işlerde ise tasarruf modunda çalışıyor. Otomatik olarak değişen bu ayarlar ayrıca manüel olarak da değiştirilebiliyor.

Tasarım çizgisi olarak ROG Serisi’nin geleneksel hatlarından izler taşıyan Zephyrus S GX701 çekici bir tasarıma sahip. Asus ROG logosu, bilgisayarın arka kapağını süslüyor. Her biri bağımsız arka aydınlatmaya sahip olan klavye tuşları özellikle karanlık alanlarda parlıyor.

Oyuncular logo ve klavye tuşlarının renklerini diledikleri gibi değiştirebiliyor, ayrıca Aura Sync üzerinden bilgisayarlarındaki renklerin sahip oldukları diğer cihazlara da yansımasını sağlayabiliyor. Bağlantı seçenekleriyle oyuncuların tüm ihtiyaçlarını karşılayan bilgisayar, tasarımındaki incelikten ödün vermemek için harici kamerayla sunuluyor. Oyuncuların ceplerinde taşıyabilecekleri bu kompakt kamera 60 FPS/1080P görüntü kaydederek özellikle yayın yapan oyuncular için vazgeçilmez bir aksesuar haline geliyor.

PANTONE tarafından onaylanan ekranıyla profesyonel tasarımcı ve içerik üreticilerinin ihtiyaçlarını da kapsamlı bir şekilde karşılayan bilgisayar, gücü yanında taşımak isteyen teknoloji tutkunlarını bekliyor. Türkiye’deki oyuncularla buluşan ASUS Zephyrus S GX701, Vatan Bilgisayar mağazalarında satışa sunuldu.