Anasayfa Haber Google Stadia, DOOM Eternal’i 4K ve 60FPS oynatıyor

Google Stadia, DOOM Eternal’i 4K ve 60FPS oynatıyor

Google Stadia

Google’ın GDC 2019 bünyesinde gerçekleştirdiği lansman ile duyurduğu yeni bulut oyun platformu, DOOM Eternal demosu ile dikkat çekmeyi başardı.

Bulut tabanlı oyun sistemi Google Stadia, oyun için tasarlanmamış cihazlarda bile 4K 60FPS oyun deneyimini HDR ile birleştirerek sunmayı amaçlıyor. Şirketin en büyük yatırımlarından biri olan Stadia 10.7 Teraflop’luk dev grafik kapasitesiyle, PlayStation ve Xbox‘ın en büyük rakibi olmaya hazırlanıyor.

Böyle bir platformu test etmenin en iyi yoluysa, elbette yeni bir oyunu en yüksek ayarlarda oynamak. Bunun için lansman sırasında sahneye çıkan id Software‘dan Marty Stratton, DOOM Eternal’in 4K, 60FPS ve HDR ayarlarıyla tüm Stadia destekleyen platformlarda oynanabileceğini müjdeledi.

Yeni Bulut Oyun Platformu Google Stadia Duyuruldu

“Eğer insanlara bulut üzerinden oyun oynanabileceğini kanıtlamak istiyorsanız, DOOM’dan daha iyi bir kanıt olabilir mi?” şeklinde söze başlayan Stratton, çok kısa bir zamandır Stadia üzerinde çalışıyor olmalarına rağmen (birkaç hafta), AMD tabanlı Stadia GPU’su üzerinde güzel işler başardıklarına inandığını ifade etti.

İyi bir internet bağlantısı ile bu platform üzerinden oynayacağınız oyunlarda 60 FPS/1080p değerlerine rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca, 4K/60 FPS değerlerine ulaşabilen bu yayın platformunun ilerleyen zamanlarda 8K /120 FPS değerine ulaşabileceği de belirtiliyor.

Bu sistemin oldukça hızlı çalıştığını da vurgulayan Google yetkililerinin söylediklerine göre, oyuncular YouTube videosu izlerken karşılarına çıkan ”Şimdi Oyna” seçeneğine tıklayarak doğrudan oyuna da giriş yapabilecekler.