Anasayfa Haber Heavy Rain, Beyond Two Souls ve Detroit PC Oyuncuları İçin Geliyor

Heavy Rain, Beyond Two Souls ve Detroit PC Oyuncuları İçin Geliyor

quantic dream

Dünyaca ünlü Fransız oyun stüdyosu Quantic Dream imzalı 3 oyun, 2019 yılı içersinde PC platformuna taşınıyor. Şirketin PlayStation ile anlaşmalı olarak geliştirdiği oyunlar Epic Store’a geliyor.

GDC 2019‘da yapılan duyuruya göre, normalde PlayStation exclusive olarak tanıdığımız Heavy Rain, Beyond: Two Souls ve Detroit: Become Human bilgisayar oyuncuları için Epic Store’da satışa sunulacak.

Oyunların PC portları 2019 sonlarında satışa sunulacakken, yapılan anlaşma neticesinde bir yıl boyunca sadece Epic Store üzerinden alınabilecekler.

Fahrenheit zamanından beri PC ve Xbox tarafında oyun çıkarmayan ve PlayStation’a yapımlarını sunan Quantic Dream, böylece multi platform projeleriyle çok daha fazla kişiye ulaşabilecek.

Game Of Thrones Yaratıcılarından Star Wars Old Republic Üçlemesi Gelebilir

Geçtiğimiz Ocak ayında hisselerinin büyük bir kısmı Çinli internet firması NetEase tarafından satın alınan şirket, farklı platformlara oyun geliştireceğini açıklamıştı. Elbette bu durum uzun yıllar süren Sony anlaşmasının da sona erdiği anlamına geliyor. PS3 dönemine iki, PS4‘e ise bir oyun geliştiren şirket, artık tüm platformlar için oyun yapacak.

Oyunlar bir yıl Epic Store’a özel olacak

GDC konferansı sırasında Sony’ye teşekkür eden Quantic Dream CEO’larından Guillaume de Fondaumière, PlayStation’da geçen 12 yılın ardından, PC için oyun geliştirme konusunda çok heyecanlı olduklarını ifade etti.