Anasayfa Haber Intel 9. Nesil Core Mobil İşlemciler Temmuz Öncesi Satışta

Intel 9. Nesil Core Mobil İşlemciler Temmuz Öncesi Satışta

Intel 9. Nesil Core Mobil İşlemciler

Güçlü dizüstü bilgisayarlarda daha iyi performans sergileyecek Intel 9. Nesil Core Mobil İşlemciler için müjdeli haber geldi.

2019 Game Developers Conference (GDC) sırasında Intel 9. Nesil Intel Core mobil H-Serisi işlemcilerini bu yılın ikinci çeyreğinde satışa sunacağının sözünü verdi. 14 nm Coffee Lake mimarisi üzerine kurulu olacak mobil H-serisi işlemciler ile oyuncuların güçlü dizüstü bilgisayarlar ile AAA başlıkları oynayabilmesi mümkün hale getirilecek.

İşlemcilerin gecikmesiz ve performans düşüşü olmayan bir deneyim sağlayacağının da altı çiziliyor. Tabii ki sadece oyun değil, video düzenleme araçları gibi yoğun kaynak kullanımına ihtiyaç duyan yazılımlarda da Intel 9. Nesil Intel Core mobil işlemciler akıcılık vadediyor.

Bir diğer umut veren gelişme ise Intel Grafik Komut Merkezi yazılımının elden geçirilecek olması. Bunun arka planında ise tabii ki şirketin 2020 yılında ilk bütünleşik olmayan grafik kartlarını satışa sunma planları içerisinde olması yatıyor. Güncellenen uygulamanın otomatik olarak oyunları tanıyacağı ve tek tuşla optimize edebileceği ifade ediliyor. Yani NVIDIA GeForce ya da AMD Radeon Software benzeri bir deneyim Intel’den de gelecek. Yazılımın erken erişim sürümünün ise sadece 30 oyunu tanıyabildiği ancak şirketin daha fazla oyunu yazılımına eklemek üzere çalıştığı paylaşılıyor.

Intel, Spirit AI iş birliği ile geliştirdikleri ses algılama denetleme aracı sayesinde oyun içi sesli sohbetlerdeki zehirleyici davranışların da önüne geçmek istiyor.