Anasayfa Haber Oculus Rift S Sanal Gerçeklik Başlığı Tanıtıldı

Oculus Rift S Sanal Gerçeklik Başlığı Tanıtıldı

Oculus Rift S

Facebook çatısı altında operasyonlarına devam eden Oculus, yeni sanal gerçeklik başlığı Oculus Rift S modelini duyurdu.

Oculus amiral gemisi Rift sanal gerçeklik başlığının halefi Rift S ile kullanıcıların karşısına çıktı. Lenovo iş birliği ile geliştirilen Rift S içten dışa takip, daha yüksek çözünürlük ve geliştirilmiş lensler ile çıtayı biraz daha yükseltiyor.

Oculus Rift S özellikleri neler?

Oculus kurucularından Nate Mitchell, Rift S için “evrim bir devrim değil” ifadesini kullanıyor. Tasarım anlamında Lenovo Windows karma gerçeklik başlığından ilham alındığı görülen Rift S özellikleri ile gerçekten de çığır açmıyor.

Orijinal Rift toplamda 2160 x 1200 piksel çözünürlüğünde çift PenTile OLED paneller kullanırken, Rift S 2560 x 1400 piksel çözünürlüğünde tekli LCD panel kullanıyor. Bu panelin Oculus Go modelinde de kullanılan panel olduğunu belirtelim. Ek olarak, Rift’te 90 Hz olan tazeleme oranı da bu yeni modelde 80 Hz. Yine Rift S’in Go’daki kulaklıklara geçiş yaptığı görülüyor. Yani kayışta yer alan kulaklara yakın hoparlörler tercih ediliyor.

Oculus Rift SOculus pozisyon takibi için harici sensörlere de ihtiyaç duymuyor. Bunun yerine içten dışa takip için önde 2, her iki yanda ve üstte 1 adet olmak üzere toplamda 5 kamera kullanılıyor. Ürünün kutusundan Oculus Quest ile aynı Oculus Touch kumandaları çıkıyor. Takip halkaları ise alttan üste alınmış.

Rift S için çıkacak oyunlar olarak Asgard’s WrathStormland ve Vacation Simulator adları yer alırken Quest ve Rift S oyunları arasında çapraz oyun deneyiminin de sunulabileceği söyleniyor.

399 dolar fiyat etiketi taşıyan Rift S, çıktığında 599 dolar olan selefi Rift’e göre 200 dolar daha ucuz olmasıyla dikkat çekmeyi başardı. Sanal gerçeklik başlığı ilkbahar ayları içerisinde satışa sunulmuş olacak.