Anasayfa Oyun PS4 Emülatörü Orbital Artık Grafik Çıktısına Sahip

PS4 Emülatörü Orbital Artık Grafik Çıktısına Sahip

orbital

PlayStation 4 emülatörü Orbital, grafik çıktısıyla birlikte önemli bir aşamayı geçti.

AlexAltea nickli geliştirici, PlayStation 4 emülatörü Orbital için bir güncellemeyi paylaştı. Emülatör artık grafik çıktıya sahip ve geliştirme aşamasında önemli bir evre geride bırakıldı.

Alex, bu ekran görüntüsünün testleri sırasında geçersiz bir sabit disk imajı ile boot etmeye çalışırken aldığı uyarıya ait olduğunu belirtti.

Orbital Nedir?

Orbital, geliştirilmekte olan açık kaynak kodlu PlayStation 4 emülatörü ve bir yıldan uzun süredir proje yürütülüyor. Şu anki haliyle son kullanıcılar için faydalı bir araç değil ancak PlayStation 4’ün gelecekteki emülatörleri için bir temel oluşturacak ve hackerlar için de faydalı olacak.

Orbital şu anda şifresi çözülmüş kernel’ları boot edebiliyor ve 5.00 ve 4.55 kernel’ları üzerinde test ediliyor. Şu ana kadar ekran görüntüsü değil de hep kernel log’ları paylaşılıyordu.

Programın GitHub sayfasında da açıkça belirtildiği gibi bu proje son kullanıcılar için hazır değil. BIOS, GRUB, QEMU kullanıcılar tarafından oluşturulmak zorunda ve tüm PlayStation 4 dosya sisteminin kernel de dahil şifresinin çözülmesi gerekiyor. Gelecekte emülatörün daha kullanıcı dostu bir yapıda olacağı geliştirici tarafından belirtiliyor.

Aracın GitHub sayfasına bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.