Anasayfa Haber Google Stadia’da 4K 60FPS İçin 30mbps İnternet Yeterli Olacak

Google Stadia’da 4K 60FPS İçin 30mbps İnternet Yeterli Olacak

Google Stadia

GDC 2019‘un en büyük duyurularından biri olan Google’ın bulut oyun platformu Google Stadia hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Uzun süredir merakla beklenen Google’ın bulut servisi Google Stadia adıyla bizlerle buluştu. 8. Nesil ve muhtemel 9. nesil konsolların en büyük rakibi olmaya hazırlanan bu sistem, düşük gecikme süreleriyle her yerde oyun keyfi vaat ediyor.

Elbette hal böyle olunca insanların en çok merak ettiği konuların başına ihtiyaç duyulan sistem geliyor. Fiziksel bir konsol olmamasına rağmen, Stadia, Xbox One ve PS4 Pro‘nun toplamından çok daha fazla grafik gücünü kullanıcılara sağlayacak.

4K yayın için 30mbps yeterli!

Özellikle DOOM Eternal‘i 4K 60FPS izledikten sonra akıllı gelen ilk soru; “Nasıl bir internet bağlantısı gerecek?” olmuştu. Platform başkanı katıldığı bir söyleşide bizleri de ilgilendiren bu sorunun cevabını verdi.

Şirketin öncelikli hedefinin uygun bağlantılarla yüksek kalitede oyun deneyimi olduğunu vurgulayan Phil Harrison, 4K 60FPS için gereken internet bağlantısının 30mbps civarında olduğunu açıkladı.

Çok büyük bir sistem için oldukça makul görünen bu internet hızı, Google’ın oyun platformunun ülkemizde de yoğun bir şekilde kullanılabileceğinin sinyallerini veriyor.