Anasayfa Mobil Nokia 5.1 Plus Fiyatı ve Özellikleri

Nokia 5.1 Plus Fiyatı ve Özellikleri

5.8 inç kavisli ekrana sahip Nokia 5.1 Plus akıllı telefonun Türkiye satış fiyatı ve özellikleri.

HMD Global, Nokia 5.1 Plus’ın yarından itibaren Turkcell mağazalarında ve turkcell.com.tr üzerinden Türkiye’deki kullanıcıların beğenisine sunulacağını duyurdu. Akıllı telefon yapay zekâ destekli görüntüleme özelliğiyle tüketicilerle buluşuyor.

Nokia telefonların Türkiye’deki tüketicilerin kalbinde farklı bir yere sahip olduğunu belirten HMD Global Türkiye Genel Müdürü Sertaç Şener, “Turkcell ile üst düzey performans sağlayan akıllı telefonları en uygun koşullarda tüketicilerin karşısına çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 12 taksit imkanının yanı sıra özel fiyatı ve harika tasarımıyla tüketicilerle buluşacak olan telefonda, en sevilen mobil oyunlar yüksek performans ile oynanabilecek. Ayrıca bu alanda Google’ın en büyük iş ortağı olmakla birlikte, ülkemizdeki tüketicilere her zaman en verimli, güncel ve güvenli Android ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Erişilebilir Fiyat

Nokia 5.1 Plus, Helio P60’ı kullanan uygun fiyatlı akıllı telefonlardan biri olma özelliği taşıyor. İşlemci, birden fazla uygulamayı çalıştırma, video izleme ve oyun oynama gibi işlemi kolaylıkla yerine getirirken, akıllı telefon deneyimini üst seviyeye çıkarıyor. Nokia 5.1 Plus’ın çip setinde bulunan gelişmiş AI, yüz tanımada derin öğrenme ve gerçek zamanlı fotoğraf iyileştirme fırsatı sunuyor.

Hassas sensörlere sahip olan Nokia 5.1’in gelişmiş görüntüleme özelliği, kullanıcıların stüdyo kalitesinde, istendiği gibi kişiselleştirilebilen “bokeh” etkisini yakalamasına ve portre fotğraflar çekilmesine olanak tanıyor. Elektronik video sabitleyiciye sahip çift 13MP/5MP arka sensör, keskin filmler ortaya çıkarılmasını sağlıyor.

Trendleri yakalayan tasarım

Uçtan uca 5.8 inçlik çentikli ekran, ince çerçeve ile en fazla içeriği kullanıcılarla buluşturuyor. 2.5D kavisli ön ve arka cam, kavisli kenarları ile parlak yüzeyi Nokia 5.1 Plus’ı öne çıkarıyor. 8 mm kadar ince, ergonomik yapısıyla elde güzel bir his bırakıyor. Metal yapısıyla akıllı telefon, en zorlu iklim ve düşme testlerinden geçirilerek Nokia telefonların kalite standartlarında üretildi.

Oyun deneyimi

Nokia 5.1 Plus, artırılmış gerçeklik (AR) deneyimi için jiroskop da dahil olmak üzere en güncel oyun ve uygulamaların keyfini çıkarmak için geliştirildi. Fazla sistem performansına ihtiyaç duyacak oyunlara göre optimize edilen Nokia 5.1 Plus, çok oyunculu çevrimiçi savaş (MOBA) oyunlarının rahatlıkla oynanmasını sağlıyor. Göz alıcı 5.8 inç, 19:9 oranında HD+ uçtan uca ekran bulunan telefonda, tatmin edici grafik işleme gücü bulunuyor.

Android 9 Pie ile Her Zaman Güncel

Nokia 5.1 Plus, Android 9 Pie güncellemesi ile fark yaratıyor. Gelişmiş yapay zekâsı ile Android 9 Pie, Nokia akıllı telefonu kullanıcıların kullanma şekline uyum sağlar, kullandıkça tercihleri öğrenir. Bu sayede daha hızlı, daha uyumlu bir deneyim sunar. Nokia akıllı telefonlar, kutudan çıktığı andan itibaren yüksek depolama ve pil ömrü sunuyor, ayrıca üç yıl boyunca gelen aylık güvenlik güncellemeleriyle birlikte iki büyük işletim sistemi güncellemesi sağlıyor. Ayrıca pil ömrünü azaltan ya da depolama alanını tüketen uygulamalardan kaçınarak, özenle seçilmiş önden yüklenen uygulamalar yer alıyor. En güncel Google Assistant ve Google Photos gibi uygulamaları kullanarak tamamen ücretsiz ve sınırsız yüksek kalitede fotoğraf depolama alanı sağlanıyor.

Android 9 Pie güncellemesine hazır olarak kutusundan çıkan Nokia 5.1 Plus, 1999 TL fiyatı ve peşin fiyatına 12 taksit imkanıyla Turkcell bayilerinde ve www.turkcell.com.tr adresinde tüketicilerle buluşuyor. Daha fazla bilgi için www.nokia.com/phones/en_int/nokia-5-plus adresini kullanabilirsiniz.

Nokia 5.1 Plus Özellikleri

Teknoloji GSM / CDMA / HSPA / LTE
2G bantları GSM 850/900/1800/1900 – SIM 1 ve SIM 2
CDMA 800 ve TD-SCDMA
3G bantları HSDPA 850/900/1900/2100
4G bantları LTE
Hız HSPA, LTE Cat4 150/50 Mb / sn
GPRS Evet
Edge Evet
Gövde Boyutlar 149,5 x 72 x 8,1 mm
Ağırlık 160g
Yapı Ön / arka cam, metal çerçeve
SIM Çift SIM (Nano SIM, çift bekleme)
Ekran Tip IPS LCD kapasitif dokunmatik ekran, 16M renk
Boyut 5.86 inç, 85.7 cm 2 (~% 79.6 ekran-gövde oranı)
çözüm 720 x 1520 piksel, 19: 9 oranı (~ 287 ppi yoğunluğu)
Platform İşletim sistemi Android 9.0’a (Pie) yükseltilebilir, Android 8.1 (Oreo); Android One programına dahil
Yonga seti Mediatek MT6771 Helio P60 (12 nm)
İşlemci Sekiz Çekirdekli (4×1.8 GHz Cortex-A73 ve 4×1.8 GHz Cortex-A53) – Küresel
Sekiz Çekirdekli (4×2.0 GHz Cortex-A73 ve 4×2.0 GHz Cortex-A53) – Çin
GPU Mali-G72 MP3
Depolama Kart yuvası 400 GB’a kadar microSD
Dahili 64 GB, 4/6 GB RAM veya 32 GB, 3 GB RAM
Ana Kamera Çift 13 MP, f / 2.0, PDAF
5 MP, derinlik sensörü
Özellikler LED flaş, HDR, panorama
Video 1080p @ 30 FPS
Özçekim Kamerası Tek 8 MP, f / 2,2, 26 mm (geniş)
Video
Ses Hoparlör Evet
3.5mm jak Evet
Özel mikrofon ile aktif gürültü iptali
İletişim WLAN Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, çift bant, WiFi Direct, sıcak nokta
Bluetooth 4.2, A2DP, LE
Küresel Konumlama Sistemi Evet, A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
Radyo FM radyo
USB bağlantı 2.0, Tip-C tersine bağlayıcı
Özellikler Sensörler Parmak izi (arkaya monte), ivmeölçer, jiroskop, yakınlık, pusula
Pil Çıkarılabilir olmayan Li-Ion 3060 mAh batarya
Çeşitli Renkler Gece siyahı, Buzul beyazı, Baltık denizi mavisi
SAR AB 0,78 W / kg (kafa) 1,89 W / kg (gövde)