Anasayfa Haber iOS İçin Firefox iPad Optimizasyonu İle İddialı

iOS İçin Firefox iPad Optimizasyonu İle İddialı

iOS İçin Firefox iPad

Firefox, iPad kullanıcılarının tüm internet tarayıcı ihtiyaçlarını karşılama hedefindeki yeni sürümü ile Safari ve Chrome’u unutturmak istiyor.

Mozilla tarafından iOS için Firefox yeni sürümü duyuruldu. Yeni Firefox, iPad optimizasyonu konusunda ise oldukça iddialı. Şirket iPad tabletlerin iPhone’ların sadece büyük versiyonları olmadığının farkında olduklarının altını çiziyor.

Mozilla tabletlerin farklı şekilde kullanıldığını ve bu cihazlara farklı şeyler için ihtiyaç duyulduğunu ifade ediyor. Bu anlamda şirket, iOS için internet tarayıcılarının daha büyük versiyonunu hazırladıklarını ve kullanıcıların bu sürümün doğrudan bir tablet için yapıldığının hissedilebilir olduğunu söyledi.

Bu sürümde öncelikle Bölünmüş Ekran özelliği dikkat çekiyor. Bu sürümde uygulamalar arasında geçiş yapmak yerine iki uygulamayı yan yana açarak bağlantı paylaşmak ve not olmak artık mümkün hale getiriliyor.  Sekme Yönetimi ise birden fazla açık sekmenin olması durumunda kullanıcının bu sekmelerde neler olduğunu kutucuklar halinde kolayca görmesini sağlıyor.

İnternette gizlice gezinmek için artık tek tuşla Gizli Gezinti Modu’na geçilebiliyor. Tarayıcı penceresinin sol alt köşesine yerleştirilen mor simgeyle bu geçiş kolayca gerçekleştirilebiliyor. iOS için Microsoft Outlook kullanıcıları da bundan böyle Firefox’u varsayılan tarayıcıları olarak seçebiliyor.

Klavye Kısayolları ise iPad ile Smart Keyboard gibi bir harici klavye kullananların imdadına yetişiyor. Cmd tuşuna belirti bir süre basılı tuttuğunuzda Mac ile kullandığınız kısayolların birçoğu burada gösteriliyor.

Bir diğer yenilik olan Sekme Gönderme ile anında tarayıcınızdan çıkmadan cihazlar arasında sekmelerini göndermeniz sağlanıyor. Bunun içinse bir Firefox Hesabı açmanız ve cihazlarınızda buna giriş yapmış olmanız şart. Böylece iPad’inizden iPhone’unuza ya da masaüstünüzden telefonunuz kolayca sekmeleri gönderebiliyorsunuz. Son olarak, iPad için Firefox ile iOS için Firefox’tan bilinen ve beğenilen her şeyin sunduğunun altı çiziliyor. Gece Modu, Karanlık Tema, Takip Koruması ve çok daha fazlası kullanıcıların emrinde.

Eğer iPad için alternatif bir tarayıcı arıyorsanız Fireofx’u da seçenekler arasına eklemenin zamanı geldi diyebiliriz. App Store üzerinden iPad için Firefox son sürümünü indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.