Anasayfa Haber Yeni Beats PowerBeats Apple AirPods’a Rakip Olacak

Yeni Beats PowerBeats Apple AirPods’a Rakip Olacak

Beats PowerBeats

İddialara göre Beats ikinci nesil Apple AirPods karşısına ilk defa kablolarından tamamen kurtulmuş olarak gelecek yeni Beats Powerbeats ile çıkacak.

Apple, tarafından geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen ikinci nesil Apple AirPods’un karşısına yine aynı şirketin çatısı altında operasyonlarını sürdüren Beats Powerbeats ile çıkacak. Sonunda kablolarından kurtulacak olan yeni Powerbeats, kablosuz spor kulaklıkların Nisan ayı içerisinde satışa sunulacağı ifade ediliyor.

W1 yerine H1 çipine geçiş yapan ve kablosuz şarj kutusu seçeneği de sunan ikinci nesil AirPods’tan sadece birkaç hafta sonra çıkışını gerçekleştirecek kablosuz Powerbeats’in de H1 çipine sahip olması bekleniyor. Daha önce Apple yine W1 çipini ilk olarak AirPods ile duyurmuş ve daha sonra bu teknolojisini Beats kulaklıklar ile paylaşmıştı.

H1 çipini kullanması durumunda yeni nesil PowerBeats de sesle aktif olan Hey Siri özelliğini de kullanıcılarına sunacaktır. Özellikle de donanımsal kontrollerin eksiltilmesi durumunda sesle aktivasyon özelliğinin sunulması şart. Kablosuz Powerbeats yeni AirPods’a meydan okuyacaksa, kablosuz kulaklıkla sunulan 3 saat konuşma süresi, yüzde 30 oranındaki oyun gecikmesi, aktif cihazlar arası 2 kat daha hızlı geçiş ve 1.5 kat daha hızlı çağrı bağlantısı gibi yenilikler karşısında da elini güçlü tutması gerekiyor.

Maalesef yeni nesil AirPods beklendiği siyah ya da farklı bir renk seçeneği sunmadı. Bu tarafta ise Powerbeats sunacağı renk seçenekleri ile tarzına da önem verenleri cezbedebilir. Ek olarak, cihazla bir şarj kutusu da sunulacak mı merak konusu. Bununla beraber, uygulanacak fiyat politikası da iki cihaz arasında kullanıcıların karar vermesi noktasında önemli rol oynayacak. Tüm bu soruların cevabını ise ürünün Nisan ayı sonunda resmen lanse edilmesiyle verebileceğiz.