Anasayfa Haber Bethesda Oyunları Yeniden Steam’de

Bethesda Oyunları Yeniden Steam’de

Bethesda oyunları

Diğer birçok oyun firması gibi kendi platformunu kullanmak isteyen Bethesda, bu kararından vazgeçerek Steam’e geri dönüyor.

Uzun yıllar boyunca Steam ile ortaklık yürüten Bethesda, The Elder Scrolls Online ile ilk kez PC üzerinde farklı bir platform üzerinden oyuncularla buluşmuştu. Ardından Bethesda Launcher‘ın lanse edilmesiyle, şirket yeni yapımlarını birer birer bu platforma getireceğini açıklamıştı.

Fallout 76, PC üzerinde sadece Bethesda’nın kendi platformunda yayınlanırken, Rage 2 ve hatta The Elder Scrolls VI gibi oyunların yine Steam’e uğramaması gündemdeydi.

Bu durumun satışlara zarar vermesi ve oyunların bir kütüphane olarak Steam’e görmeye alışmaları, Bethesda’nın geri adım atmasına neden oldu. Bethesda, Twitter üzerinden yaptığı duyuru ile Rage 2, Wolfenstein: Youngblood, Wolfenstein: Cyberpilot, ve DOOM Eternal‘ın Steam’e de çıkacağını ilan etti. Fallout 76’nın ise 2019 sonlarında Steam’e çıkış yapacağı ifade edildi.

Şu sıralar efsanevi oyun serisi The Elder Scrolls’un 25. yılını kutlayan şirket, birbiri ardına güzel haberleri bizlerle buluşturuyor. Ayrıca Bethesda’nın E3 2019’da ilk kez TES VI’nın oynanış görüntülerini göstermesi bekleniyor.