Anasayfa Haber NASA, Ay Üzerindeki Mağaraları Araştıracak

NASA, Ay Üzerindeki Mağaraları Araştıracak

NASA

Uzay araştırmalarına hız kesmeden devam eden NASA, Ay’da bulunan mağaraları araştıracak bir araç geliştirmek istiyor.

Mars’a yolladığı insansız araçlarla birçok veri toplayan, geçtiğimiz günlerde de Bennu üzerinden alınacak örnekler için açıklama yapan Amerika’nın uzay ajansı, şimdi de Ay’da bulunan mağaraları araştırmak istiyor.

NASA, Bennu’dan Örnek Almakta Zorluk Yaşıyor

Geliştirilecek olan robot sayesinde yüzeyin derinliklerinde inebilecek olan NASA, bu mağaraları keşfederek, veri toplayacak.

Apollo 11‘in iniş yaptığı Sea of Tranquility bölgesine 40 metre yükselebilecek olan Moon Diver, bölgede bulunan karanlık mağaralara 60 metre dalış yapabilecek.

Farklı formları sayesinde kolayca engebeleri aşacak olan bu robot, NASA’ya uydumuzun tarihi hakkında yeni bilgiler aktaracak.

Üstelik bu mağaralar sonraki -özellikle insansız- görevler için hassas ekipmanları saklamak için güvenli bir depolama bölgesi sağlayabilir.

NASA’nın Jet Propulsion Araştırma Merkezin’de görev yapan Laura Kerber, onay alınması halinde Moon Diver’ın 2020’nin ortalarında hazır olacağını açıkladı. “Apollo 11 tam 50 yıl önce Sea of Tranquility’nin kenarına iniş yaptı. 50 yıl sonra bu kez bölgenin çok daha derinleNASAre inmeye hazırız.