Anasayfa Haber Xiaomi 100W Hızlı Şarj 17 Dakikada Bataryayı Doldurabiliyor

Xiaomi 100W Hızlı Şarj 17 Dakikada Bataryayı Doldurabiliyor

Xiaomi 100W Hızlı Şarj

Xiaomi 100W hızlı şarj çözümü ile tamamen boş 4.000 mAh bataryayı sadece 17 dakikada doldurarak şaşırtıyor.

Akıllı telefonlar gelişmeye devam ederken hala en büyük handikapların başında batarya ömrü bulunuyor. Çeşitli batarya teknolojileri için çalışmalar sürse de, şu an için her gün bataryayı şarj etmekten başka pek de çare sunulamıyor.

Xiaomi batarya şarj süresinin en aza indirilmesi konusunda önemli bir adım atmış durumda. Xiaomi 100W hızlı şarj teknolojisi, boş bir 4.000 mAh bataryayı sadece 17 dakikada tamamen dolu hale getirebiliyor.

Xiaomi mühendisleri gerçekleştirdikleri test için çektikleri videoda 4.000 mAh bataryalı bir Xiaomi ile 3.700 mAh bataryalı Brand O diye adlandırılan bir modeli karşılaştırıyor. Brand O olarak geçen cihazın ise Oppo RX17 Pro olduğu düşünülüyor. Xiaomi yeni şarj teknolojisini kullanırken diğer marka ise 50W şarj kullanıyor. Test sürecinde 100W şarjın sürdürülebilir olarak yüzde 5-30’luk kısımda yaklaşık 80W (18V / 4.5A) olduğu ve en yüksek olaraksa 88W seviyesine çıktığı görülüyor. Xiaomi cihaz yüzde 100 seviyesinde dolduğunda diğer marka ise yüzde 65 doluluk oranı gösteriyor.

Şarj teknolojisinin nasıl çalıştığı yönünde şu an için detaylı bir açıklama mevcut değil. Öte yandan, böyle bir hızlı şarjın ısıdan dolayı batarya ömrünü kısaltabileceği ve şarj etmeyi yavaşlatabileceği konusunda endişeler bulunuyor. Oppo ise Super VOOC adını verdiği teknolojide, bu sorunun üstesinden ısı üreten güç yönetimi devresini çoğaltarak gelmişti. Xiaomi’nin de benzer bir çözüm kullanacağı düşünülüyor.

Şu an için sadece tanıtımı yapılan şarj teknolojisinin ilk olarak hangi cihazla sunulacağı da merak konusu.

Xiaomi's engineers have created a 100W fast charging solution, which can fully charge a large 4000mAh battery in just 17 minutes! Check out the demo and tell us what you think!

Xiang Wang paylaştı: 26 Mart 2019 Salı