Anasayfa Haber iOS İçin Twitter Işıklar Kapalı Seçeneği İle Kapkaranlık Oldu

iOS İçin Twitter Işıklar Kapalı Seçeneği İle Kapkaranlık Oldu

Twitter Işıklar Kapalı

iOS için Twitter Işıklar Kapalı seçeneği ile bu defa gerçekten karanlık tarafa geçiyor.

İlk olarak 2016 yılında Android için Twitter uygulamasına gelen ve böylece hem kullanıcıların göz yorgunluğunu azaltan hem de batarya süresinden biraz daha kazanılmasını sağlayan gri-mavi odaklı bir tema sunulmuştu. Bu defa Twitter iOS uygulamasının hali hazırdaki karanlık mod seçeneğini artık çok daha koyu hale getiriyor.

iOS uygulaması içerisindeki daha koyu renkler sunan Twitter Işıklar Kapalı seçeneği için Ayarlar ve Gizlilik menüsünden Genel altındaki Görüntü ve Ses seçeneği seçmeniz gerekiyor. Buradan ise Gece Modu seçeneğini aktif hale getirmeniz, ardından Işıklar Kapalı seçeneğini seçmeniz gerçek karanlık mod için yeterli oluyor.

Eğer bu seçenek çok fazla içinizi karartırsa da Loş seçeneği de gayet yeterli olabiliyor. Ayrıca karanlık modun otomatik olarak akşamları açılıp sabahları kapanacak şekilde ayarlanabileceği Otomatik Karanlık Modu şeklinde bir seçenek daha sunuluyor.

Twitter Işıklar KapalıYeni seçenek özellikle iPhone akıllı telefonların OLED ekranından istifade ediyor ve ekrandaki siyah alanlarındaki pikselleri kapatarak batarya süresinden kazandırıyor. Tabii ki bu seçenekten gerçekten faydalanmak için iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max modellerinden birisine sahip olmak gerekiyor.

Android için Twitter ise Işıklar Kapalı özelliğine henüz kavuşabilmiş değil. Platform bunun için bir tarih de vermiyor.