Anasayfa Haber AMD 3. Nesil Ryzen Ve Radeon Navi Tanıtımını Eş Zamanlı Gerçekleştirilebilir

AMD 3. Nesil Ryzen Ve Radeon Navi Tanıtımını Eş Zamanlı Gerçekleştirilebilir

AMD 3. Nesil Ryzen işlemci ve AMD Radeon Navi grafik kartı bekleyenlere müjdeli haber geldi.

AMD 3. Nesil Ryzen işlemcilerini ve Radeon Navi grafik kartlarını Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Computex fuarında dünyaya duyurabilir.

Bu beklentinin en büyük sebebi ise AMD CEO’su Dr. Lisa Su’nun etkinlikte bir sunum gerçekleştireceği bilgisinin yayılmış olması. Ayrıca Su’nun etkinliğin CES sunumu kadar heyecan verici olacağı konusunda söz vermesi heyecan dozajını artırıyor.

Fuarda en az 4 ürün serisinin eş zamanlı olarak lanse edilmesi bekleniyor. Bu serilerden birinin merakla beklenilen AM4 soketli ve Zen 2 mikro mimarisi tabanlı 3. Nesil Ryzen masaüstü işlemciler olması bekleniyor. Bu işlemcilerde Matisse kod adlı çoklu çip modülü (MCM) kullanılacağı da bilgiler arasında. Ek olarak, şirketin 2. nesil Rome MCM tabanlı EPYC kurumsal işlemcileri de aynı etkinlikte duyurması olası.

En çok beklenilen duyurulardan bir diğeri ise AMD Radeon Navi. Şirketin 7 nanometrelik silikon üretim süreci ile ortaya koyacağı ilk GPU olacak Radeon Navi, bilgisayar meraklıları tarafından büyük merakla bekleniyor. AMD’nin ilk Navi ürünleri ile hangi piyasaya segmentini hedefleme stratejisine gideceğini de hep birlikte göreceğiz. Şirketin DXR hızlandırma teknolojisini bu ürünlerde kullanıp kullanmayacağı konusu da ayrıca netlik kazanacak. Bunun yanı sıra, daha fazla Radeon Instinct DNN hızlandırıcı da etkinlikte kendisine yer bulabilir.