Anasayfa Haber Sony, PlayStation Store İade Politikasında Değişikliğe Gitti

Sony, PlayStation Store İade Politikasında Değişikliğe Gitti

PlayStation Store iade

Sony, almış olduğu karar doğrultusunda PlayStation Store iade politikası üzerinde bir takım değişikliklere gitti. Yapılan değişiklikler sonrasında, artık kullanıcılar ön sipariş verdikleri oyunları iade edebilecekler.

Sony, PlayStation kullanıcılarından gelen şikayetler üzerine  PS Store üzerinde radikal bir karara imza attı.

Alınan karar doğrultusunda, artık PlayStation kullanıcıları mağaza üzerinden ön sipariş verdikleri oyunların parasını geri alabilecekler.

Sony, PlayStation Store İade Politikasını Güncelledi

Marka tarafından yapılan açıklamaya bakacak olursak, eğer kullanıcılar ön sipariş verdikleri oyunu iade etmek isterlerse bunu ilk 14 gün içerisinde gerçekleştirebilecekler.

Aslında yapılan bu değişikliğin Valve’nin Steam’de uyguladığı iade politikası ile benzerlik gösterdiğini görüyoruz.

Tıpkı Steam’de olduğu gibi PlayStation Store üzerinden de ön sipariş veren oyuncular, sipariş verdikleri oyun için çıkış tarihinden önce iade işlemi uygulayabilecekler.

İade edilecek olan para ise sadece PSN hesabı üzerinden kullanılabilecek. Yani kredi kartına iade yapılmayacak.

Bunun haricinde Sony, çıkış tarihi geçen oyunların da geri verilebileceğini müjdeledi. Elbette bunu yapabilmek için bazı şartlara uymuş olmanız gerekiyor.

Sony tarafından yayınlanan uyarı metnine göre, iade edilecek olan oyunun hiç indirilmemiş olması gerekiyor.

Yapılan bu değişiklilerin sadece oyunlar ile sınırlı olmadığını belirtelim. Yetkililer ek olarak oyunların DLC, Season Pass içeriklerinin de iade edilebileceğini müjdelediler. Yine aynı şekilde bu içeriklerin de hiç indirilmemiş olması gerekiyor.

Call of Duty Black Ops 4 Battle Royale Modu 1 Ay Boyunca Ücretsiz

Şimdilik bu uygulama Amerika‘daki PSN kullanıcıları için geçerli durumda. Fakat, en yakın zaman içerisinde bu politika değişikliğinin Avrupa ülkelerinde de geçerli olması bekleniyor.