Anasayfa Haber 30 Milyon Adet Katlanabilir Telefon Satışı Yapılması Bekleniyor

30 Milyon Adet Katlanabilir Telefon Satışı Yapılması Bekleniyor

Katlanabilir Telefon Satışı

Gartner katlanabilir telefon satışı konusundaki öngörülerini yeni raporunda paylaştı.

Araştırma şirketi Gartner yeni raporu ile 2023 yılına ait katlanabilir telefon satışları için öngörülerini paylaştı. Rapora göre, katlanabilir telefonlar önümüzdeki yıllarda üst seviye akıllı telefon piyasasının yüzde 5’lik kısmından pay alacak.

Samsung Galaxy Fold Resmen Tanıtıldı

Samsung ve Huawei gibi şirketler kendi katlanabilir telefonlarını göstermiş olsa da şu anki fiyat etiketleri çoğu kullanıcının bu modellere ulaşması yönünde büyük engel oluşturuyor. Fiyatların düşüş ivmesine geçmesi için önümüzde en az birkaç yıl var.

Gartner, önümüzdeki 5 yıl boyunca çeşitli üretim zorluklarından dolayı bu telefonların niş ürün olarak kalmasını bekliyor. Şu an 2.000 dolar civarındaki fiyat etiketleri, teknolojiyi erken benimseyenler için bile sıkıntı oluşturuyor.

Üreticilerin kullanıcıların ihtiyaçlarına bağlı olarak uygun tasarımlı katlanabilir form faktörü için denemelere devam etmesi beklentiler arasında yer alıyor. Şirket, katlanabilir ekranlarda kullanıcı deneyiminin devamlılığının ve akıcılığının önemine vurgu yapıyor.

Huawei Mate X Özellikleri ve Fiyatı

PC, tablet ve telefonlar dahil küresel cihaz piyasasının bu yıl içerisinde sabit büyüme göstereceği düşünülüyor. Öte yandan, PC piyasasındaki düşüş eğiliminin devam edeceği ve akıllı telefon piyasasının ise 2020 yılında tekrar büyümeye başlayacağı rapordaki notlar arasında.