Anasayfa Haber Yeni Orta Seviye Qualcomm Snapdragon Çipsetleri Tanıtıldı

Yeni Orta Seviye Qualcomm Snapdragon Çipsetleri Tanıtıldı

Qualcomm Snapdragon

Mobil cihazlar için yeni orta seviye Qualcomm Snapdragon çipsetler olan 730, 730G ve 665 duyuruldu.

Qualcomm orta seviye segmentini hedefleyen yeni mobil cihaz çipsetlerinin duyurdu. Qualcomm Snapdragon ailesinin yeni üyeleri, 6 ve 7 serisinden çıkan Snapdragon 730, Snapdragon 730G ve Snapdragon 665

Snapdragon 730 özellikleri neler?

Yeni Snapdragon 730 mobil platformu, 7 serisi için ilk büyük yükseltme olarak geçiyor. Amiral gemisi özelliklerini daha uygun fiyatlı modellere getirme iddiasındaki çipset, her ikisi de 8 nm mimarisi tabanlı Qualcomm Kryo 470 CPU ve Adreno 615 GPU taşıyor. Her çekirdek için yüzde 35 daha fazla hız vadedilirken, GPU ise 7 serisine ilk kez Vulkan 1.1 grafik API desteği getiriyor. AI Engine halefinden iki kat daha güçlü ve yeni Hexagon 688 işlemcisinin gücünü arkasına alıyor. Ayrıca, 7 serisine ilk kez kamera kullanırken daha iyi batarya süresi sağlayacak Computer Vision ile Spectra 350 geliyor. Bokeh efekti, telefoto ve geniş açı lenslerle üçlü kamera kurulumları ve 4K HDR video kaydı desteği de çipsetin öne çıkan özellikleri arasında. 800 Mbps hızlarına çıkabilen Snapdragon X15 LTE modem ve Wi-Fi 6 desteği de dikkat çekiyor.

Snapdragon 730G özellikleri neler?

Bir diğer yeni çipset olan Snapdragon 730G ise 730 mobil platformunun oyun odaklı versiyonu. Bunun Qualcomm adına bir ilk olduğunun da altını çizmek gerek. Adreno 618 GPU’nun geliştirilmiş versiyonuna sahip çipset yüzde 15 daha hızlı grafik oluşturma özelliğine sahip. Şirket bunun için oyun geliştiricileri ile birlikte çalıştıklarını ifade ediyor. Gerçek HDR oyun deneyimi desteği, oyunları daha akıcı, hilesiz hale getirecek uzantılar sunan Jank Reducer özelliği ile Wi-Fi gecikme yöneticisi ile çipset mobil oyuncuları oldukça memnun edecek niteliklere sahip. Cinemagraph desteği için geliştirilmiş kamera, düşük güçte ses aktivasyonu, 960 FPS ile süper ağır çekim HD kayıt da dikkat çekenlerden.

Snapdragon 665 özellikleri neler?

6 serisinin yeni üyesi Snapdragon 665 ise 8 çekirdekli Kryo 260 CPU ve Vulkan 1.1 API destekli Adreno 610 GPU ile geliyor. 600 Mbps LTE hızları sunan Snapdragon X12 modem, halefine göre iki kat daha güçlü yapay zeka performansı, sıfır diyafram gecikmesi, hibrit otomatik odaklanma, 48 MP sensör ve üçlü kamera kurulumu desteği ile ön plana çıkıyor.

Qualcomm, tüm bu yeni çipsetlerinin 2019 ortasından itibaren cihazlardaki yerini alacağını belirtiyor.