Anasayfa Haber 2019 İlk Çeyrekte Küresel PC Sevkiyatlarında Düşüş Gözlendi

2019 İlk Çeyrekte Küresel PC Sevkiyatlarında Düşüş Gözlendi

PC Sevkiyatları

Gartner ve IDC tarafından yayınlanan 2019 ilk çeyrek raporları, küresel PC sevkiyatları için düşüşün devam ettiğini ortaya koyuyor.

PC sevkiyatları için düşüş ivmesi bir türlü tersine dönmüyor. Araştırma şirketleri Gartner ve IDC tarafından paylaşılan 2019 ilk çeyrek raporları toplamda 58.5 milyon adede işaret ederken, sevkiyatların küresel anlamda yıldan yıla düştüğünün de altını çiziyorlar.

Bu çeyrekteki düşüşün kaynağının ise işlemci yetersizliği olduğu ifade ediliyor. Öte yandan, bu gerilemenin esas suçlusunun mobil cihazlar olduğunu söylemek mümkün. Kullanıcıların gereksinimlerini akıllı telefon, tablet veya hibrit cihazlarla karşılaması PC’ler için talebin eskisi gibi olmasının önündeki en büyük engel.

PC SevkiyatlarıGartner, küresel sevkiyatların yüzde 4.6 ile 58.5 milyon adet olduğunu söylüyor. IDC ise aynı adedi verirken yüzde 3.0’lık bir düşüşten bahsediyor.

PC SevkiyatlarıGartner, Lenovo’nun yüzde 22.5 payla 13.1 milyon ve HP’nin yüzde 21.9 payla 12.8 milyon adet satış yaptığını açıklıyor. IDC’de ise HP yüzde 23.2 payla 13.5 milyon ve Lenovo yüzde 23 payla 13.4 milyon satış yapmış olarak gözüküyor.

İlginizi çekebilir: ASUS, NAB 2019’da Yeni İçerik Üretim Çözümlerini Tanıttı