Anasayfa Haber Bulut Sistemler Oyun Konsollarının Yerini Alabilir mi?

Bulut Sistemler Oyun Konsollarının Yerini Alabilir mi?

Qualcomm bulut oyun

Qualcomm bulut oyun platformlarının çok yakında oyun konsollarının yerini alacağını iddia ediyor.

Geçtiğimiz ay Google Stadia bulut oyun platformu, oyun endüstrisi için sunduğu yeniliklerle dikkatleri üzerine çekmişti. Güçlü sunucular ile oyunların herhangi bir cihazdan adeta Netflix üzerinden film izlermiş gibi oynanmasını sağlayan platform, oyun konsollarına veya üst seviye donanıma sahip bilgisayarlara ihtiyaç duyulmamasını sağlayacak. Bununla ilgili olarak, Qualcomm bulut oyun platformlarının geleceğin yeni oyun konsolları olduğunu ifade ediyor.

Bulutun oyun konsollarının yerini almasının an meselesi olduğunu söyleyen Qualcomm Başkanı Cristiano Amon, buluttan oyun oynamanın erişilebilirlik avantajına da dikkat çekiyor.

Kullanım kolaylığı ile kullanıcıların en yeni oyunları evde, yolda, ofiste; akıllı telefon, TV veya dizüstü bilgisayar gibi herhangi bir cihazdan oynayabileceği belirtiliyor. Amon, sadece 10 bin dolarlık bir oyun bilgisayarında oynanabilecek sofistike bir oyunun herhangi bir cihazdan oynanabilecek olmasının oyunculuğun geleceği olduğuna da vurgu yapıyor.

Tabii ki bulut oyun platformları doğrusunu söylemek gerekişe daha işin oldukça başında. Bant genişliği, telefon donanımı, sunucu altyapısı sorunları gibi konular buluttan oyun oynamanın geniş kitlelere yayılmasının önündeki kısıtlamalar olarak görülüyor. Ek olarak, çevrimdışı oyun oynayamayacak olmak da büyük bir dezavantaj olarak oyuncuların karşısına çıkacak. Oyun yapımcılarının da bu platforma destek sunması da bir diğer konu.

Bakalım, sorunsuz olarak bulut oyun platformlarından yararlanılabilir duruma ne zaman gelinecek?