Anasayfa Haber Dark Souls Ve Sekiro Yaratıcısı Bu Kez Tamamen Hikayeye Odaklanacak

Dark Souls Ve Sekiro Yaratıcısı Bu Kez Tamamen Hikayeye Odaklanacak

Sekiro Yaratıcısı

Dark Souls ve Sekiro oyunları ile bilinen FromSoftware’den Hidetaka Miyazaki, Red Dead Redemption 2 gibi hikaye odaklı bir oyun geliştirmek istiyor.

Dark Souls, Bloodborne ve son olarak Sekiro gibi oyunlar ile adından söz ettiren FromSoftware, bu defa farklı bir projeye imza atmak istiyor. Reboot Develop etkinliğinde bir sunum gerçekleştiren şirket, oynanış yerine hikayenin odak noktası olacağı bir oyun geliştirmek istediklerini paylaştı.

Sekiro: Shadows Die Twice Tam Çözüm #6

Hidetaka Miyazaki, konuşmasında Rockstar yapımı Red Dead Redemption 2’yi (RDR2) yapmak istediği oyun tarzına örnek olarak gösterdi. Miyazaki öncelikle oynanış tasarımına odaklanmak isterken ve bunun üzerine hikayeyi uydurmanın mantıklı olduğunu düşünüyor.

Şu an için FromSoftware’den bu yeni projenin hikayesini bilen tek kişinin Miyazaki olduğunu söyleyebiliriz. Kendisi hikayeyle iletişim kurma konusunda daha iyi olması gerektiğini, çünkü genellikle geliştiricilerinin üzerinde çalıştıkları şeylerin hikayesini anlamadıklarını da sözlerine ekledi.

Oyun yapımcısı aslında hikaye odaklı bir oyuna olan hevesinin ipuçlarını ilk olarak Sekiro ile gösterdi. Oyunun, Bloodborne ve Souls oyunları ile kıyaslandığında daha fazla ara sahne ve konuşmaya ağırlık verdiği dikkatlerden kaçmamıştı.

FromSoftware’den gelecek hikaye ağırlıklı bir oyunun yine oyun dünyasında büyük değişimler yaratabileceğini tahmin etmek güç değil.