Anasayfa Haber Facebook ve Messenger Tekrar Birleşiyor

Facebook ve Messenger Tekrar Birleşiyor

Facebook Messenger

Uzun süredir ayrı uygulamalar olan Facebook ve Messenger yeniden aynı çatı altına giriyor.

2014 yılında Facebook mesajlaşma servisi Messenger’ı ana uygulamasından ayırmış ve ayrı bir uygulama olarak iOS ve Android kullanıcıları için sunmuştu. Görünen o ki Facebook Messenger için alınan bu karardan yıllar sonra, bir nevi geri adım atılacak.

Ters mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong tarafından keşfedilen detaya göre, Messenger deneyimi bir kez daha Facebook ana uygulamasına entegre edilecek. Bu sayede kullanıcıların Facebook arkadaşları ile hızla mesajlaşması için ana uygulamayı terk etmemesi sağlanacakken ve tekrar bütünleşik bir deneyim sunulacak.

Wong, ana uygulamanın sağ üst köşesine eklenecek bir düğme ile mesajlaşma arayüzüne geçiş yapılacağını gösteriyor. Yani doğrudan Facebook uygulaması içerisinde mesaj göndermek tekrar mümkün hale gelecek.

Facebook MessengerMesaj alıp vermek gibi sadece Messenger odaklı özelliklerin sunulduğu bu arayüzde, video görüşme, reaksiyon verme, fotoğraf gönderme gibi detaylar bulunmuyor. Bu ekstralar için Messenger uygulamasını kullanmaya devam etmeniz gerekecek.

Facebook’un neden iki uygulamayı tamamen birleştirmediği merak konusu, ancak Messenger uygulamasında sosyal ağa üye olmadan da kullanım olanağı sunulduğunu unutmamak gerek. Belki de sonraki adım yine tam birleşme olarak planlanıyor olabilir.

Mark Zuckerberg’in WhatsApp, Instagram ve Facebook mesajlaşma servislerini bir araya getirmek gibi bir planı da bulunuyor. Bu durumda Facebook çatısı altındaki tüm sosyal ağların kullanıcıları birbirleriyle uçtan uca şifrelenmiş olarak mesajlaşabilecek. Geliştirme aşamasındaki mesajlaşma özelliğinin Facebook ana uygulamasına ne zaman geleceği konusunda ise bilgi bulunmuyor.

İlginizi çekebilir: Facebook ve Messenger, Windows 10 Mobile Desteğini Kesiyor