Anasayfa Etkinlik Acer Yeni Nitro 5 Ve Nitro 7 Modellerini Tanıttı

Acer Yeni Nitro 5 Ve Nitro 7 Modellerini Tanıttı

Acer, New York’ta düzenlenen next@acer basın konferansında Nitro 7 ve Nitro 5 oyuncu dizüstü bilgisayarı serilerinin yeni üyelerini tanıttı.

Yeni Nitro 7 dizüstü bilgisayar arkadaşlarıyla internet üzerinden oyun oynarken de yüksek performans isteyen oyuncular için geliştirildi. Acer ayrıca Nitro 5 serisini de en yeni NVIDIA GeForce GTX grafikler, 144Hz1 yenileme hızı ve yalnızca 3 ms tepki süreli yeni bir ekranla güncelledi.

Nitro 7

Acer’ın yeni Nitro 7 modeli en iyi tasarım ve performansı arayan standart oyuncular için hazırlandı. Üründe yalnızca 19,9 mm1 (0,78 inç) inceliğinde yeni bir metal kasa bulunuyor. Yüksek çözünürlüklü 15,6 inç ekran, gerçekçi renkler oluşturmasının yanı sıra 144 Hz1 yenileme hızı ve 3 ms tepki süresiyle görüntülerde yırtılma olmasını engelleyerek mücadelenin en kritik anlarında sizi yarı yolda bırakmıyor. 9. Nesil Intel Core işlemci ve en yeni NVIDIA GPU’larla donatılan Nitro 7 kusursuz bir oyun deneyimi sunuyor. RAID 01 şeklinde kullanılan NVMe teknolojili M.2 Gen 3×4 PCIe SSD’ler için iki adet yuva, 32 GB’a kadar DDR4 RAM ve 2 TB HDD depolama ile yeterli alan sunuluyor.

Nitro 5

Acer’ın yenilenen Nitro 5 dizüstü bilgisayarı ile kullanıcılar sevdikleri oyunları Full HD IPS ekranda tüm ayrıntılarıyla oynayabilecek. 17,3 inç veya 15,6 inç seçenekleri sunan model, yüzde 80 ekran gövde oranı sunuyor.

Nitro 5; 9. Nesil Intel Core işlemci, en yeni NVIDIA GPU’ları, RAID 0 şeklinde çalışan NVMe teknolojili iki adet M.2 Gen 3 x4 PCIe SSD1 ve 32 GB’a kadar DDR4 RAM ile uygun fiyata üstün oyun performansı sunuyor. Ürün ayrıca 2×2 MU-MIMO teknolojili Gigabit Wi-Fi 5 ile zahmetsiz oyun yayını imkanı veriyor. Kullanıcılar HDMI 2.0, USB Type-C 3.2 Gen 1 gibi çeşitli bağlantı noktalarıyla uygun cihazları bağlayabiliyor.

Nitro 7 ve Nitro 5 modellerinde iki adet fan bulunuyor. Nitro 7’de buna ek olarak Acer CoolBoost teknolojisi ve cihazın uzun oyun maratonlarında serin kalması için tasarlanan çift hava çıkışı yer alıyor. CoolBoost teknolojisi otomatik moda kıyasla fan hızını yüzde 10’a, CPU ve GPU soğutmasını da yüzde 9’a kadar artırıyor.

NitroSense ile Kısa Yoldan Kontrol

Kullanıcılar Nitro 7 ve 5 modellerini NitroSense uygulamasıyla takip edip yönetebiliyor. Bunun için NitroSense kısayol tuşuna bir kez dokunmak yeterli. Kullanıcılar bu uygulama ile bileşenlerin sıcaklığını, yükleme performansını, güç kullanımını ve daha fazlasını anında görebiliyor. Fan hızlarını gerçek zamanlı olarak görüntüleme ve ayarlama imkanı veren bu uygulama ile oyuncular en yoğun anlarda hızı sonuna kadar artırabiliyor.

Ayrıca farklı kullanım senaryolarında en uygun güç tüketimine ulaşmak için bir güç planı da oluşturulabiliyor. Uygulama üzerinden Acer TrueHarmony’deki altı ses moduna erişmek, yapışkan tuşları açıp kapatmak ve LCD Overdrive özelliğini kullanarak ekranın tepki süresini 3 ms’ye düşürmek mümkün.

Fiyat ve Bulunabilirlik

Nitro 7 oyuncu dizüstü bilgisayarları, Mart ayında Kuzey Amerika’da 999,99 dolar’dan, Haziran ayında EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde 1.199,00 Euro’dan, Mayıs ayında Çin’de 6.499 RMB’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Nitro 5 oyuncu dizüstü bilgisayarları, Nisan ayında Kuzey Amerika’da 799,99 dolar’dan, Mayıs ayında EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde 999 Euro’dan, Mayıs ayında Çin’de 5.999 RMB’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.