Anasayfa Etkinlik Acer, 40 Çekirdekli ConceptD 900 Bilgisayarını Tanıttı

Acer, 40 Çekirdekli ConceptD 900 Bilgisayarını Tanıttı

Acer’ın profesyonel içerik üreticileri için geliştirdiği ConceptD ürün portföyünde bulunan ConceptD 900 bilgisayarında çift Intel Xeon işlemci kullanılıyor.

Acer, grafik tasarımcılar, film yapımcıları, mühendisler, mimarlar, geliştiriciler ve içerik üreticiler için optimize edilen üst düzey monitörler ve Windows 10 işletim sistemli masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan meydana gelen ConceptD ailesini duyurdu. Bu ürün ailesinde bulunan ConceptD 500 ve 900 masaüstü bilgisayarlar da bulunuyor.

ConceptD 900 ve 500 masaüstü bilgisayarlar Quadro RTX 6000 modeline kadar NVIDIA GPU seçenekleri sunuyor. Bu sayede bu bilgisayarlarla üst seviye görsel efekt işleme, karmaşık 3D modelleme, simülasyon, yapay zeka ve derin öğrenme çalışmaları yapılabiliyor. Çok sayıda çekirdeğe sahip işlemciler yükleme sürelerini azaltıyor ve aynı anda birden fazla işle uğraşabilme kapasitesini artırıyor, kurumsal düzeyde güvenilirlik, kararlılık ve güvenlik sunuyor.

NVIDIA’nın en yeni Creator Ready sürücüleri; Autodesk Arnold, Unreal Engine ve REDCINE-X PRO gibi stüdyo uygulamalarına gelişmiş destek sağlıyor. Video editörleri, grafik tasarımcılar, animasyon ve 3D sanatçıları, fotoğrafçılar ve yayıncıların iş akışları hızlanıyor.

Yüksek performanslı ConceptD 900 masaüstü bilgisayar aynı anda birden fazla karmaşık ve talepkar uygulamayla çalışan profesyoneller için geliştirildi. 40 çekirdek ve 80 iş parçacıklı olabilen iki adet Intel Xeon Gold 6148 işlemci, NVIDIA Quadro RTX 6000 GPU ve toplamda 192 GB1 ECC belleğe destek veren 12 bellek yuvasıyla bu bilgisayar; film yapımcıları, animasyon sanatçıları, ürün tasarımcıları ve mimarların uzun işlem süreleriyle uğraşmadan kendi yaratıcı süreçlerine odaklanmasını sağlıyor.

ConceptD 900 ayrıca yapay zeka ve derin öğrenme çalışmaları yürütenlere de yüksek işlem ve grafik performansı sağlıyor. Profesyoneller iki adet M.2 PCIe yuvasına ek olarak RAID 0/1 destekli sürücülere uygun beş depolama yuvasına sahip verimli kasa ile daha esnek çalışabiliyor. Kullanıcılar üç adet PCIe x8 ve dört adet PCIe x16 yuvasıyla da sistemlerini istedikleri gibi genişletebiliyorlar.

ConceptD 900 termal tasarımı sayesinde, video prodüksiyonu ve işleme gibi yoğun işlem gücü gerektiren uygulamaları çalıştırırken bile serin kalıyor. Altı adet fan bulunan soğutma tasarımında üçgen desenli ön panelden alınan havanın kasa içinde dolaşması sağlanıyor. ConceptD 900 fırçalanmış mat siyah metal kasası ve bal rengi LED’lere sahip güç düğmesiyle profesyonel bir görünüm taşıyor.

ConceptD 900, Mayıs ayında Kuzey Amerika’da 19.999 dolar, Haziran ayında EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinde 17.999 Euro, Aralık ayında Çin’de 259.999 RMB’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.