Anasayfa Haber Star Wars Episode IX The Rise of Skywalker İlk Fragmanı

Star Wars Episode IX The Rise of Skywalker İlk Fragmanı

Star Wars Episode IX The Rise of Skywalker İlk Fragmanı

Star Wars Episode IX The Rise of Skywalker ilk fragmanı, Star Wars Celebration 2019 sırasındaki gösterildi.

Star Wars hayranlarının yakından takip ettiği Star Wars Celebration 2019 sırasında beklendiği gibi Star Wars Episode IX The Rise of Skywalker ilk fragmanı görücüye çıktı. Fragmanın sonundaki bir detay ise ortalığı adeta kasıp kavurdu desek yeridir.

2015 yılında Lucasarts haklarını satın alan Disney ve J.J. Abrams önderliğinde Episode 7 The Force Awakens ile yepyeni bir Star Wars macertası başlamıştı. Hem orijinal seriden tanınıp bilinen hem de yeni karakterlerin yer aldığı film, orijinal serinin büyüsünün bozulmamasını isteyenlerce biraz burun kıvrılarak karşılanmıştı.

Yine de yıllar sonra yeni bir Star Wars filmine kimse de hayır diyemezdi. 2017 yılında ise bu defa yönetmen koltuğunda Rian Johnson’ın oturduğu Episode 7 The Last Jedi vizyona girdi ve eleştiriler yine oldukça karışıktı. Şimdi ise Episode IX The Rise of Skywalker ile birlikte Star Wars serisinin üçüncü üçlemesinde sona geliniyor.

Leia Organa önderliğindeki Direniş ile İlk Düzen arasındaki sıcak temasın gerçekleştiği The Last Jedi ile devam eden olaylarda, Luke Skywalker Güç ile bir olmuştu. Rey ise Jedi yolunda büyük bir gelişme göstermişti. Kylo Ren de Yüce Lider Snoke’u ortadan kaldırarak İlk Düzen ile galaksiyi dize getirme çalışmalarına başlamıştı. Yeni film de tam bu noktadan hikayeyi devam ettirecek.

Mark Hamill ve hayatını kaybeden Carrie Fisher başta olmak üzere, Billy Dee Williams bir kez daha Lando Calrissian rolünde karşımıza çıkacak. Fragmanda kendisini mutlu mesut bir şekilde Millenium Falcon kokpitinde görüyoruz. Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Billie Lourd ve Anthony Daniels da aynı şekilde yeni filmin oyuncu kadrosunda. Sıkı durun çünkü kadroda bir kişi daha var.

Star Wars hayranları fragman sonunda İmparator Palpatine’in kahkahalarını tabii ki duymuştur. Ian McDiarmid de bir kez daha Palpatine/Darth Sidious olarak filme dahil oluyor. McDiarmid daha önce hem orijinal seride hem de sonraki üçlemede yer almıştı.

Star Wars Episode IX The Rise of Skywalker vizyon tarihi ise 20 Aralık 2019.