Anasayfa Haber 2067 Yılına Kadar Kilitlenen iPad

2067 Yılına Kadar Kilitlenen iPad

kilitlenen ipad

Ekim 2067 tarihine kadar kilitlenen iPad nasıl açılacak?

iPhone ve iPad cihazların güvende kalması için iOS her yanlış şifre girişiminde daha uzun süreli olarak kilitli kalıyor. Tabii ki bunun farkında olmadan sürekli yanlış şifre giren 3 yaşındaki çocuk, rekor kilitleme süresi elde ederek gündeme geldi.

Evan Osnos adlı kişinin tableti tam 25.536.442 dakika, yani yaklaşık 48 yıl boyunca açılamayacak hale geldi.

Twitter üzerinden Apple tabletinin ekran görüntüsünü paylaşan Osnos’un cihazını yeniden kullanabilmesi için Ekim 2067 tarihine kadar beklemesi gerekiyor. Bu tarihe kadar şifresini unutmaması da büyük önem taşıyor çünkü, bu tarihten önce şifre girme şansı da bulunmuyor.

Kullanıcı, 6 defa yanlış şifre girdikten sonra iOS cihazlar kilitleniyor ve daha sonra yapılan her yanlış şifre girişiminde bir sonraki deneme için ekstra bekleme süresi veriyor. Bunun sebebi ise iOS’un bu denemeleri bir saldırı olarak görmeye başlaması. Hatta ayarlar üzerinden 10 deneme sonrasında iPhone veya iPad’in üzerindeki tüm verileri silmesini de aktif hale getirebiliyorsunuz.

Neyse ki Apple yaşanabilecek bu tarz olaylar için bir çözüm sunuyor. Kullanıcı tabletini bir bilgisayara bağlayıp iTunes uygulamasını açtığında cihazı geri yükleme şansına sahip. Bu işlem sonrasında mevcut veriler kaldırılıyor ve daha önce yedeklenen verilerin yüklenmesi sağlanıyor. Son zamanda yedeklenmemiş önemli bir veriniz varsa bunun sıkıntı yaşatma ihtimali yüksek. Bu anlamda her ihtimale karşı cihazlarınızın sık sık yedeğini almanız büyük önem taşıyor.