Anasayfa Haber Apple Arcade İçin 500 Milyon Dolar Yatırım

Apple Arcade İçin 500 Milyon Dolar Yatırım

Apple Arcade

Apple’ın Apple Arcade servisi için şirketin 500 milyon dolardan fazla yatırım yaptığı konuşuluyor.

Sadece Arcade için özel olarak geliştirilen oyunlar, ekstra içerikler, reklamsız oynanış ve oyunlara güncellemeler servisin ana odağında bulunuyor. Financial Times’ın kendi kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Apple’ın bu oyun servisi için oyun satın alma ve geliştirme süreçlerine 500 milyon doların üzerinde yatırım yaptığı veya yapacağı ifade ediliyor.

Yılında son çeyreğinde 150’den fazla ülkede aktif hale gelmesi planlanan Apple Arcade’in, doğrudan 100’ün üzerinde oyunla çıkış yapacağı ve bunların bir kısmının sadece servise özel olacağı daha önce duyurulmuştu.

Hatta yapımcılar arasında Hironobu Sakaguchi, Ken Wong ve Will Wright gibi tanınmış isimler bulunuyor. Anlaşma yapılan oyun stüdyoları arasında ise Konami, LEGO, SEGA ve Cartoon Network yer alıyor. Apple, geliştiricilerin oyunlarını sadece bu serviste yayınlatması durumunda ekstra teşvikler de sağlıyor.

iOS, macOS, tvOS platformları üzerinden çevrimdışı olarak da oynanabilecek oyunların birçoğu gamepad ile uyumlu olacak. Hatta bu oyunlar için App Store’da özel bir sekme bile açılacak.

Apple’ın Arcade için nasıl bir ücretlendirme yapacağı ise halen merak konusu.