Anasayfa Haber Internet Explorer’da Büyük Güvenlik Açığı!

Internet Explorer’da Büyük Güvenlik Açığı!

Internet Explorer

Internet Explorer üzerindeki yeni açık nedeniyle Windows PC’ler hackerların hedefi haline geldi.

Microsoft’un kendi web tarayıcısı olan Internet Explorer’ın yeni bir Windows açığına neden olduğu keşfedildi. Bu açığı kullanan hackerlar kolay bir şekilde insanların kişisel bilgisayarlarındaki veriye erişebiliyorlar.

Güvenlik araştırmacısı olan John Page’in açıklamasına göre, saldırıya açık hale gelmeniz için Internet Explorer kullanmanıza bile gerek yok, yazılımın bilgisayarınızda yüklü olması yeterli.

Durumun ciddiyetini fark eden Page, geçtiğimiz ay Microsoft’a ulaşmış ve destek ekibini hatadan haberdar etmiş. Hızlı bir güncelleme ile hatanın giderilmesini isteyen araştırmacı, hiç beklemediği bir sonuç ile karşılaşmış.

“Bu ürünün veya hizmetin sorunu hakkında yapılacak düzeltmeler, gelecek sürümlerde değerlendirilecektir.”

Şirketin yaptığı karşısında şaşıran Page ise, durumu anlatan bir video yükleyerek sorunun ciddiyetine dikkat çekti. Araştırmacı tarafından hazırlanan, başka bir tarayıcı kullanıyor olsanız bile sizi etkileyen sorunun videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Internet Explorer 11’in yüklü olduğu Windows 7, Windows 10, ve Windows Server 2012 R2 işletim sistemleri bu açıktan etkilenebiliyor.

İlginizi çekebilir: Galaxy S10 Parmak İzi Okuyucusu Güvenlik Güncellemesi Aldı