Anasayfa Oyun WINE, Yuzu ve DeSmuME Uygulamalarının Yeni Sürümleri Tanıtıldı

WINE, Yuzu ve DeSmuME Uygulamalarının Yeni Sürümleri Tanıtıldı

WINE 4.0, DirectX 12 / Vulkan, kontrolcü desteği ve birçok geliştirme ile birlikte geldi. Yuzu ve DeSmuME de önemli yeniliklere kavuştu.

Konsollara ve çeşitli sistemlere ait yazılımları kullanmamızı sağlayan emülatörler yıllardır birçok kullanıcı tarafından kullanılıyor ve geliştiriliyor. WINE bu yazılımların başında geliyor. WINE sayesinde kullanıcıların Linux/macOS platformlarında Windows uygulamalarını kullanabilmesi mümkün hale geliyor.

Yıllardır Linux ve macOS platformu az sayıda oyunu desteklediği için eleştiriliyor. WINE ise bu durumu değiştirmek için oyun kütüphanesini genişletiyor ve Windows uygulamaları için daha iyi destek sunuyor. Bu çabalar sayesinde The Sims, SimCity 4, Assasin’s Creed, Call of Duty gibi bir çok oyun Windows dışındaki sistemlerde de oynanabilir hale geldi.

WINE 4.0 sürümü de birçok yeniliği sunuyor:

  • Vulkan render desteği sayesinde DOOM (2016) gibi birçok oyun desteklenir hale geldi.
  • Direct3D 12 uygulamaları için destek geldi. Bu teknoloji Battlefield V gibi birçok oyunda kullanılıyor.
  • XInput üzerinden HID oyun kontrolcü desteği getirildi.
  • Android cihazlar için yüksek DPI desteği getirildi. Ancak bu özelliği kullanmak için x86 Android tablet ya da akıllı telefona ihtiyacınız var.
  • DOS kitaplık desteği kaldırıldı. Uygulamalar DosBox içerisinde açılacak. Ancak Windows 3.1 uygulamaları halen çalışıyor.
  • A0, A1, A2 yazdırma desteği, Windows Media Player arayüzleri ve daha fazla özellik eklendi.

Yuzu, Diske Ön Bellekleme Desteği Aldı

Nintendo Switch’in PC emülasyonu konsolun çıkışından 2 sene içerisinde ortaya çıktı. Switch emülatörlerinin başında yuzu geliyor ve Pokemon Let’s Go gibi oyunları oynama imkanı sunuyor. Ancak bu oyunları oynanabilir hızda çalıştırmak için yüksek sistem gereksinimi mevcut.

Son geliştirici sürümüyle birlikte de yuzu, disk temelli sahne ön belleklemesi özelliğine kavuştu. Böylelikle oyun içerisindeki takılmalar azalacak ve sahneler daha sonra kullanım için kaydedilebilecek. RPCS3 gibi diğer emülatörler de bu özelliğe sahip ve oyunu ilk çalıştırdığınızda bu işlem tamamlanıyor.

Böylelikle hem performans hem de yükleme zamanı iyileşiyor ve sahneler oluşturulduktan sonra daha fazla oyun oynanabilir hale geliyor. Bu bağlantıdan indirebileceğiniz son geliştirici sürümlerinde bu özellik mevcut.

DeSmuME Performans Güncellemesi Aldı

Bir süredir DeSmuME’nin geliştirilmesi oldukça aktif ve son güncellemelerle birlikte aşağıdaki özelliklere kavuştu:

  • 3D nesnelere sahip oyunlarda performans geliştirmesi yapıldı.
  • Emülatörün çökmesine sebep olan OpenGL render bug’ı giderildi.
  • Yüksek polygon sayısına sahip sahneler için performans geliştirmesi yapıldı.

DeSmuME’nin son sürümlerini indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Özellikle düşük sistem özelliklerine sahip tablet ve bilgisayarlarda DeSmuME sürümlerini kullanabilir ve sevdiğiniz oyunların keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer Switch oyunlarını oynamayı seviyor ve yüksek özelliklere sahip bir bilgisayarınız varsa da yuzu’yu takip etmenizde fayda var.