Anasayfa Mobil Samsung Galaxy Fold Ön İnceleme

Samsung Galaxy Fold Ön İnceleme

Samsung’un katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold’u deneyimleme şansı elde ettik. Cihazın ön incelemesi sizlerle.

Galaxy Fold, yepyeni bir akıllı telefon kategorisi başlatıyor. Galaxy Fold ile kullanıcılar hem telefon hem de tablet deneyimine aynı anda sahip oluyor. Galaxy Fold, Samsung’un ilk esnek ekran prototipini 2011’de tanıtmasının ardından geçen sekiz yılda geliştirilen malzeme, mühendislik ve ekran yeniliklerini bir araya getiriyor.

%50 İnceltilmiş Esnek Ekran

Dahili ekran sadece bükülmekle kalmıyor, katlanıyor. Daha sezgisel bir hareket olan katlama, başarılması zor bir yenilik. Samsung, bu yeniliği hayata geçirmek için yeni bir polimer katmanı icat etti ve %50 ince bir ekran yarattı. Yeni malzeme, Galaxy Fold’un esnek ve dayanıklı olmasına, uzun süre kullanılabilmesine imkan veriyor.

Yeni Menteşe Mekanizması

Galaxy Fold, tıpkı bir kitap gibi düzgün ve doğal bir şekilde açılıyor, bir tık sesiyle kompakt bir şekilde kapanıyor. Samsung, bunu başarmak için birbirine kenetlenen çok sayıda dişli içeren karmaşık bir menteşe geliştirdi. Bu sistem, akıcı ve zarif bir görünüm yaratmak amacıyla gizli bir bölmenin içinde barındırılıyor.

Çoklu Aktif Pencere

Ne üzerinde çalışıyor, oynuyor ya da paylaşıyor olursanız olun, aynı anda üç aktif uygulamayı açabiliyorsunuz. En yeni filmler ve diziler arasında gezinin, en son yorumlara ve sıralamalara göz atın, fragmanı bir mesaja sürükleyip bırakarak arkadaşlarınızla paylaşın ve bunların tümünü tek ekranda yapın.

Uygulama Sürekliliği

Kapak ile ana ekranlar arasında kesintisiz geçişler yapmaya olanak sağlayan Galaxy Fold, açılırken ve kapanırken uygulamalar otomatik olarak kaldığınız yerden gösterilmeye devam ediyor.

Multimedya Deneyimi

Galaxy Fold eğlence için tasarlandı. Dinamik AMOLED ekranın sunduğu etkileyici görseller ve AKG tarafından geliştirilen stereo hoparlörlerden gelen net ve kaliteli ses ile favori filmleriniz ve yüksek işlemci performansı gerektiren oyunlar, zengin ses ve renklerle canlanıyor.

Çoklu Görev

Aynı anda üç uygulamayı çalıştırırken bile her şeyin düzgün işlemesini sağlamak için Samsung, Galaxy Fold’u güçlü, gelecek nesil AP yonga seti ve PC benzeri performansa sahip 12 GB RAM gibi donanımlarla tasarladı. Karmaşık çift batarya sistemi hızına ayak uydurmak için özel olarak geliştirildi. Galaxy Fold, normal bir şarj cihazına bağlıyken hem kendini hem de aynı anda Kablosuz Güç Paylaşımı ile ikinci bir cihazı şarj edebildiği için yanınıza yedek şarj cihazı almanıza gerek kalmıyor.

Yetenekli Kamera

Cihazı, açık veya kapalı, hangi yönde tutarsanız tutun, bir kamera daima çekim yapmaya hazır olacak, siz de hiçbir anı kaçırmayacaksınız. Üçü arkada, ikisi içeride ve biri kapakta olmak üzere altı objektifi bulunan Galaxy Fold’un kamera sistemi, esnekliği içinde barındırıyor. Galaxy Fold, video çağrılar sırasında diğer uygulamaları kullanmanıza izin vermesiyle de çoklu görevlerde yeni bir deneyim sunuyor.

Galaxy Fold Hakkında Öne Çıkan Noktalar

  • ABD’de ön siparişe açılır açılmaz ilk gün içerisinde tamamı tükendi.
  • Dünyanın ilk katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Galaxy Fold geleceğin mobil cihaz kategorisini yaratıyor.
  • Galaxy Fold geleneksel bir akıllı telefonun sınırlarının ötesine geçerek, katlanabilir premium bir cihazın neler yapabileceğini deneyimlemek isteyenler için yaratıldı.
  • Galaxy Fold, hem telefon hem tablet hem de fotoğraf makinesi dünyalarının en iyi yönlerini birlikte sunuyor.
  • Ekranın içeri doğru katlanması başarılması zor bir yenilik. Samsung, bu yeniliği hayata geçirmek için yeni bir polimer katmanı icat etti ve %50 ince bir ekran yarattı. Yeni malzeme, Galaxy Fold’un esnek ve dayanıklı olmasına, uzun süre kullanılabilmesine imkân veriyor.
  • Galaxy Fold, tıpkı bir kitap gibi düzgün ve doğal bir şekilde açılıyor ve aynı şekilde kompakt bir şekilde kapanıyor. Samsung, bunu başarmak için çok sayıda dişli içeren karmaşık bir menteşe geliştirdi.
  • Galaxy Fold’un açıldığı zaman 3 inçlik bir tablete dönüşen ekranında aynı anda üç uygulamayla birden çalışabiliyorsunuz. Mesela artık bir film izlerken, aynı anda o filmdeki oyuncular hakkında Google’da araştırma yapabilir, öğrendiğiniz bilgileri kesintisiz bir şekilde sosyal medya aracılığıyla sizi takip edenlerle paylaşabilirsiniz.
  • Popüler sosyal medya uygulamalarının Galaxy Fold’un ara yüzünde en iyi şekilde kullanılabilmesi için Google ve Android geliştirici topluluğu ile birlikte çalışıldı.
  • Fold ister açık, ister katlanmış durumda olsun, hangi yönde tutarsanız tutun, üçü arkada, ikisi içeride ve biri kapakta olmak üzere altı kamerasından bir tanesi daima çekim yapmaya hazır olacağından hiçbir anı kaçırmayacaksınız.
  • Galaxy Fold şarj cihazına bağlıyken hem kendini hem de aynı anda Kablosuz Güç Paylaşımı destekli ikinci bir cihazı şarj edebiliyor.
  • Galaxy Fold, Dinamik AMOLED ekranın sunduğu etkileyici görüntüler ve AKG tarafından geliştirilen stereo hoparlörlerden gelen net ve kaliteli sesler sayesinde film izleme ve oyun oynama deneyiminize canlılık katıyor.
Galaxy Fold Teknik Özellikleri
Ekran Ana ekran: 7.3” QXGA+ Dinamik AMOLED (4.2:3)

Kapak ekranı: 4.6” HD+ Super AMOLED (21:9)

Kamera Kapak Kamerası 10MP (2PD), F2.2
Arka Kamera Ultra Geniş Açı: 16MP, F2.2

Geniş Açı: 12MP (2PD), F1.5/F2.4, OIS

Telefoto: 12MP, F2.4, OIS

Ön Kamera Geniş Açı: 10MP (2PD) F2.2

RGB Derinlik: 8MP, F1.9

İşlemci 7nm 64-bit Sekiz çekirdekli işlemci
Bellek/Depolama 12GB Bellek / 512GB Depolama Alanı
Pil 4,380mAh
İşletim Sistemi Android 9.0 (Pie)