Anasayfa Haber Facebook 1.5 Milyon Kullanıcının E-Posta Kişilerini Yükledi

Facebook 1.5 Milyon Kullanıcının E-Posta Kişilerini Yükledi

Facebook 1.5 Milyon

Facebook 1.5 milyon kullanıcının e-posta bağlantılarının yanlışlıkla siteye yüklendiğini açıkladı.

Facebook yine bir güvenlik skandalı ile gündemde. Mayıs 2016 tarihinden bu yana yaklaşık 1.5 milyon kullanıcının yeni hesap oluşturmak üzere hesaplarını doğrulaması sırasında, e-posta hesabındaki bağlantılı kişilerin listesinin de siteye yüklendiği ortaya çıktı.

Bu durum, bir güvelik araştırmacısının sosyal ağın hesap doğrulaması sırasında kullanıcıların e-posta şifrelerini de topladığı yönündeki uyarılarının ardından gün ışığına çıkmış durumda. Bunun ardından şirket de bu itirafta bulunmak zorunda kaldı diyebiliriz.

Kullanıcıların doğrulama için e-posta şifresini girmesinin ardından kişiler listesi de kullanıcılar farkında olmadan siteye yüklendi. Bu olay haliyle sosyal medyada kişisel veri güvenliği tartışmalarını tekrar alevlendirdi.

Toplanan e-postaların sosyal medya devinin reklam hedefleme aktiviteleri ve kullanıcılara ağa davet etmek üzere kişi önermesi için kullanıldığı da bilgiler arasında yer alıyor. Facebook ise e-posta içeriklerine erişmediklerini ve bu durumun tespit edildikten sonra tüm kişi listelerinin silindiğini paylaşıyor.

1.5 milyon kullanıcı tarafından platforma ne kadar kişi listesinin yüklendiği konusu belirsiz. Her e-posta hesabında 10 kişi bile olsa bu rakam oldukça korkutucu seviyelere çıkıyor. Şirketin daha önce de bazı kullanıcı şifrelerini düz metin olarak kaydettiğini ve yine eleştiri oklarının hedefi olduğunu da hatırlatalım.