Anasayfa Haber AMD Gonzalo APU, Yeni Nesil Oyun Konsollarına Güç Verecek

AMD Gonzalo APU, Yeni Nesil Oyun Konsollarına Güç Verecek

AMD Gonzalo APU

AMD Gonzalo APU, PlayStation 5 ve Xbox Scarlet gibi yeni oyun konsollarının arkasındaki güç olacak.

Yeni nesil oyun konsolları için geliştirilmekte olan AMD Gonzalo APU son sürümüne oldukça yaklaşmış durumda. 3DMark veritabanında fark edilen çipsetin kalifikasyon örneği çip hakkında birçok detay veriyor.

PlayStation 5 Fiyatı ve Çıkış Tarihi Sızdırıldı

Haziran ayında Gonzalo’nun mühendislik örneği 2G16002CE8JA2_32/10/10_13E9 adı ile tespit edilmiş ve AMD Name Decoder kullanılarak, çipin işlemcisinin 8 fiziksel çekirdeğe sahip olduğu ortaya çıkmıştı. Buna göre, çekirdekler 1 GHz temel ve 3.2 GHZ boost saat hızına sahip. Öte yandan, kullanılan mimarinin Zen+ mı yoksa Zen 2 mi olduğu bilinmiyor. PCI-ID ise 1 GHz hızındaki bir AMD Navi 10 Lite GPU gösteriyor.

Şimdi ise farklı olarak ZG16702AE8JB2_32/10/18_13F8 kod adı ile bir kalifikasyon örneği ortaya çıktı. Bu örnekte çekirdek sayısı ve boost saat hızı aynı şekilde kalırken, temel saat hızının ise 1.6 GHz’e çıktığı görülüyor. PCI-ID tarafında ise daha önce 13F8 olan kısım 13E9 olarak değişmiş. Bu değişiklik ise artık Navi 10 Lite’ın 1.8 GHz hızındaki farklı bir versiyonuna geçiş yapıldığı anlamına geliyor.

Gonzalo APU’nun Sony PlayStation 5 ve Microsoft Xbox Scarlet oyun konsollarında yer alması beklenirken, konsolların özellikleri tabii ki şu an için net değil. Konsolların gelecek yıldan önce oyunseverlerle buluşması ihtimali ise oldukça düşük.

AMD Gonzalo APU